O'Saliven osvojio Otvoreno prvenstvo Velsa

Petostruki svetski šampion u snukeru Britanac Roni O’Saliven osvojio je večeras svoju četvrtu titulu na Otvorenom prvenstvu Velsa, pošto je u finalu pobedio Australijanca Nila Robertsona sa 9:5.

Robertson je dobro počeo meč, poveo je sa 2:0, a zaim i sa 5:2, ali je O’Saliven nakon toga osvojio šest uzastopnih frejmova, a poslednji brejkom od 141 poena, i osvojio četvrti trofej na Otvorenom prvenstvu Velsa, čime se izjednačio sa rekorderom Džonom Higinsom.

O’Saliven je večeras osvojio svoju 28. rangirajuću titulu u karijeri i tako se izjednačio sa Higinsom i Stivom Dejvisom po broju titula.

“Oduševljen sam pobedom. Nil je cele sezone bio najbolji igrač. On je trenutno najbolji snukeraš sveta. Pokušao sam da ostanem u meču, da budem strpljiv. Ovo je bila fantastična nedelja, igrao sam mnogo bolje nego na Mastersu”, rekao je peti snukeraš sveta.

O’Saliven je ove godine odigrao 19 zvaničnih mečeva i nijedan nije izgubio, a pobedio je Robertsona 10. put u njihovih 15 duela.

Robertson je ostao na jednoj tituli na Otvorenom prvenstvu Velsa, iz 2007. godine i na 11. rangirajućih trofeja.

“Mnogo sam grešio, a to se dešava kada vas protivnik stavi od veliki pritisak. Ali, izgledalo je dobro kod vodjstva 5:3. Kada Roniju krene u meču teško je iščupati se”, rekao je treći igrač sveta Robertson.

(Beta)

Ostavite komentar