U trendu

O'Saliven u drugom kolu, Karter izbacio Bingama

Petostruki svetski šampion u snukeru Britanac Roni O’Saliven plasirao se danas u drugo kolo Svetskog prvenstva u Šefildu, pošto je pobedio sunardonika Dejvida Gilberta sa 10:7.

O’Saliven je vodio sa 6:3 posle prvog dana, u današnjem nastavku meča Gilbert se primakao na 7:9, ali je O’Saliven zadržao prednost i ostvario 60. pobedu u Krusibl teatru u Šefildu. On se tako po broju pobeda na Svetskom prvenstvu izjednačio sa legendarnim šestostrukim svetskim prvakom Stivom Dejvisom, koji je juče saopštio da je završio 38-godišnju karijeru.

Dejvis (58) je tokom karijere osvojio 28 titula koje se boduju za svetsku rang listu, od kojih šest titula svetskog pravaka. On je 30 puta učestvovao na Svetskom prvenstvu, a poslednji put 2010. godine, kada je stigao do četvrtfinala. On je ove godine izgubio u prvom kolu kvalifikacija od Fergala O’Brajana sa 4:10.

Kako su preneli britanski mediji, O’Saliven je posle današnjeg meča odbio da se obrati medijima, pošto je pre početka turnira rekao da neće davati izjave. Prema navodima, on će biti prijavljen Disciplinskoj komisiji Svetske bilijar i snuker federacije, pošto je svaki igrač na Svetskom prvenstvu obavezan da daje izjave.

Aktuelni svetski šampion Stjuart Bingam neće odbraniti titulu pošto je u neizvesnom meču izgubio od Alistera Kartera sa 9:10, Alan Mekmanus se plasirao u drugo kolo pobedom protiv Stivena Megvajera od 10:7, dok je Mark Vilijams u prvom kolu pobedio Grejema Dota sa 10:4. Marko Fu je bio ubedljiv protiv Pitera Ebdona sa 10:2, a Entoni Megil pobedio je Šona Marfija sa 10:8.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar