U trendu

Osam omladinaca Grafičara izborili plasman na EP

BEOGRAD – Radnički fudbalski klub Grafičar može da se pohvali da u svojim redovima ima čak osmoricu omladinskih reprezentativaca Srbije koji su izborili plasman na Evropsko prvenstvo.

To su braća blizanci Nikola i Jovan Mituljikić, Nikola Knežević, Stefan Leković, Uroš Lazić, Marko Ćopić i dvojica igrača koji su tokom minule polusezone prekomandovani u prvi tim Crvene zvezde – Andrej Đurić i Nikola Stanković.

„Prioritet za naš klub je da razvijamo i unapređujemo igrače kako za Crvenu zvezdu, tako i za sve naše nacionalne selekcije. Zato nam je čast što imamo toliko fudbalera u omladinskoj reprezentaciji, i što je naš prvi tim gotovo u potpunosti sačinjen od igrača mlađih od 20 godina. Plasman ekipe na EP nam pokazuje da je neophodno da nastavimo da dajemo priliku mladim srpskim fudbalerima, da im omogućavamo što bolje uslove da naprave korak između omladinske i seniorske konkurencije, uključujući vrhunski stručni rad i što kvalitetniju infrastrukturu“, rekao je danas Nikola Ristanović, generalni direktor RFK Grafičar.

Podsetimo, omladinska fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo u Slovačkoj zahvaljujući boljem fer-pleju i manjem broju žutih kartona od Ukrajine.

Dve selekcije završile su kvalifikacije sa istim brojem bodova, identićnom gol-razlikom i nerešenim međusobnim duelom.

Srbija će na turniru u Slovačkoj, koji je na programu od 18. juna do 1. jula, igrati u B grupi sa Izraelom (19. jun), Engleskom (22. jun) i Austrijom (25. jun).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.