U trendu

Osman: Biće teško protiv Srbije

Turski košarkaš Čedi Osman rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Srbije u trećem kolu Evropskog prvenstva, ali da veruje u svoju ekipu.

„Biće veoma teška utakmica za nas. Srbija ima dobru ekipu, dobre igrače. Imamo dan odmora, lepo ćemo se odmoriti i spremiti za duel protiv Srbije. Mi smo mlada ekipa, imamo novog trenera, novi sistem, ali verujemo u sebe. Svako bi hteo medalju, ali idemo utakmicu po utakmicu i sada mislimo samo na meč protiv Srbije“, rekao je Osman novinarima u Istanbulu.

Košarkaši Turske igraju u ponedeljak od 20 časova u Istanbulu protiv Srbije, utakmicu trećeg kola Grupe D. Obe ekipe imaju po pobedu i poraz.

Obe ekipe izgubile su od Rusije, Srbija je pobedila Letoniju u prvom kolu, a Turska je bila bolja od Velike Britanije u drugom kolu.

„Srbija je izgubila od Rusije sa tri poena, Šved je odigrao dobro, ali su u redovima Srbije Bogdan Bogdanović i Boban Marjanović stvarno dobri igrači, ali mi ćemo se koncentrisati na celu ekipu“, naveo je on.

Govoreći o brojnim otkazima igrača u reprezentacijama, Osman je rekao da je Turska ipak u većem problemu od Srbije.

„Nema (Miloša) Teodosića, ali ima Bogdanovića. Nema (Nemanje) Bjelice, ali ima (Milana) Mačvana. Sve su to dobri igrači. Imamo i mi dobre igrače, ali imamo samo jednu pravu četvorku, više puta igramo sa četiri mala igrača i jednim visokim. Oni su možda u prednosti, ali mi smo mlada ekipa puna energije tako da u ponedeljak mislim da će biti puna hala i dobra utakmica“, naveo je on.

Bogdanović je do ovog leta igrao za turski Fenerbahče, odakle je otišao u NBA ligu i potpisao za Sakramento.

„Bogdana obožavaju, igra u svojoj hali, u Fenerbahčeu je igrao izvanredno, osvojio je Evroligu, bio je MVP turskog prvenstva tako da ga ljudi stvarno obožavaju ovde“, rekao je Osman.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.