U trendu

Ostao samo Novak: Porazi Troickog i Jelene

Posle Janka Tipsarevića, i Viktor Troicki i Jelena Janković okončali su učešće u drugom kolu US opena, prenose sportski mediji.

Troicki je izgubio od mladog domaćeg tenisera Džereda Donaldsona sa 7:5, 6:3, 6:3, dok je Jankovićeva izgubila od Karle Suares Navaro sa 6:1, 6:4.

Dug meč u prvom kolu sa Albotom ostavio je traga na Viktoru, koji se mučio sa žuljevima i nije mogao da parira motivisanom Amerikancu, koji je imao veliku podršku publike. Troicki je doduše poveo sa 3:1, Donaldson se brzo vratio, da bi potom u 12. gemu prelomio prvi set.

Drugi set nije bio neizvestan, ali je u trećem Troicki propustio tri brejk šanse pre nego što je pretpreo brejk u šestom gemu.

Viktor u Njujorku i Meburnu nikada nije došao do četvrtog kola za razliku od Rolan Garosa i Vimbldona, a ovo mu je peti put da je na US openu zaustavljen na jednoj od prve dve prepreke.

Jelena je finalistkinja iz 2008. godine, ali ove sezone mnogo se muči sa povredama, nije imala nijednu pravu pripremu za US open i to se videlo u duelu sa Suares Navaro.

Prvi set Špankinja je rešila u svoju korist vrlo lako, Jankovićeva je u drugom zaigrala agresivnije, ali joj je nedostajalo samopouzdanja u prelomnim momentia, pa je Suares Navaro uspela u dva seta da reši meč.

Jeleni sada sledi turneja po Aziji, a zatim i pripreme za novu sezonu u kojoj bi trebalo da krene ’od nule’.

Jedini srpski predstavnik u singlu na US openu sada je Novak Đoković, koji u petak igra sa Mihailom Južnim u trećem kolu – taj duel treći je po redu na stadionu Artur Eš, oko 20.30 po srednjoevropskom vremenu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.