U trendu

Otamendi: Želim da pomognem Sitiju da osvaja trofeje

Novi fudbaler Mančester sitija Nikolas Otamendi izjavio je danas da je došao u klub kako bi mu pomogao da osvoji trofeje.

Dosadašnji fudbaler Valensije Otamendi potpisao je petogodišnji ugovor sa Mančester sitijem, a britanski mediji preneli su da je transfer vredan 33 miliona funti.

On je treće veliko pojačanje Sitija u letnjem prelaznom roku, posle Rahima Sterlinga i Fabijana Delfa.

„Došao sam da dam najbolje od sebe, da se borim u svakoj utakmici i guram Siti najviše što mogu. Nadam se da ćemo osvojiti mnogo trofeja. To je najvažnije. Biti u klubu koji spolja izgleda divno je san“, rekao je Otamendi za sajt Sitija.

Otamendi, koji je sa Argentinom prošlog leta stigao do finala Svetskog prvenstva u Brazilu, u Sitiju će igrati sa sunarodnicima Serhijom Aguerom, Martinom Demikelisom i Pablom Zabaletom.

Otamendi će u Sitiju nositi dres sa brojem 30.

Trener Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je da je Otamendi „bez sumnje bio najbolji defanzivac u španskom prvenstvu prošle sezone“.

„Zadovoljan sam što smo doveli igrača takvog kvaliteta. On je istaknuti fudbaler jedne od najboljih svetskih reprezentacija i ne sumnjam da će se uklopiti u ekipu. Nikolas ima sve kvalitete da uspe u Premijer ligi – jak je, dobar u duelima i ima dobru tehniku. Siguran sam da će biti još jedan Argentinac u čijim nastupima će uživati naši navijači“, rekao je Pelegrini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar