U trendu

Otkazano još jedno probno plivačko takmičenje u Parizu jer je reka Sena ipak prljava

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu otkazali su danas probno plivačko takmičenje u paratriatlonu na reci Seni, zbog lošeg kvaliteta vode.

Takmičenje je pretvoreno u duatlon – trčanje i vožnju bicikla.

Ovo otkazivanje novi je udarac organizatorima Igara u Parizu 2024. godine, kao i ambicijama grada da ponovo otvori reku za javno kupanje posle tog takmičenja.

Plivači nekako su se takmičili na Seni u četvrtak i petak, ali rezultati testova kvaliteta vode pokazali su „značajna odstupanja“ nekoliko sati pre subotnjih događaja, naveli su organizatori u saopštenju.

Odluku  organizatori Igara u Parizu o otkazivanju današnjeg probnog takmičenja doneli su zajedno sa čelnicima Svetskog triatlona i predstavnicima grada Pariza, „da ne bi bili ugroženi zdravlje i bezbednost sportista“.

Početkom avgusta je otkazano i plivačko takmičenje u Svetskom kupu, pošto je kiša dnela izlivanje neobrađenog kanalizacinog otpada u Senu.

Nova provera kvaliteta vode biće u nedelju ujutro kadaće biti poznato da li će sutra biti plivačkih takmičenja.

Glavni grad Francuske izdvaja mnogo novca za upravljanja vodom za koje gradski čelnici kažu da će dovesti i do smanjenja zagađenja prouzrokovanog olujama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar