U trendu

Otkrivena prava pozadina krvave drame na derbiju

Bivši članovi navijačke grupe Partizana Alkatraz, pojačani plaćenicima iz Hrvatske, Makedonije i Grčke, pokušala je preksinoć nasilno da preotme primat na južnoj tribini od grupe koja sebe naziva Janjičari, koji su kao zaštitu angažovali 60 bugarskih huligana – prenose mediji.

Pripadnici Alkatraza su iskoristili veliku bakljadu na severnoj tribini kako bi komandovali juriš na vođe Janjičara, čija moć na stadionu opada od ubistva Aleksandra Stankovića (29), zvanog Sale Mutavi.

„Udri cigane“

Međutim, kako Kurir saznaje Janjičari su ranije angažovali 60 Bugara da ih čuvaju. Napadači su u prvom naletu bakljama i besomučnim udarcima izgurali navijače i pripadnike Janjičara, ali su ovi uz komandu „Udri cigane“ posle nekoliko minuta besomučne tuče uspeli da razbiju Alkatraz i plaćenike iz inostranstva.

Kako Kurir saznaje, obe zaraćene navijačke grupe angažovale su huligane i da se sukob sa tribina ne bi preneo na ulice Beograda i da se vođe zaraćenih navijačkih grupa Partizana ne bi direktno sukobile na stadionu.

Policija je juče saopštila da je zbog obračuna u Humskoj privedeno 26 osoba, među kojima su šestorica hrvatskih državljana, kao i Makedonac, Bugarin i Grk.

Među uhapšenima su i Splićani Ante Firić i Damir Tovarović, kao i još šestorica stranih državljana. Firić i Tovarović, koji su, prema tvrdnjama hrvatskih medija, poznati tamošnjoj policiji. Splićani su teško povređeni u tuči na južnoj tribini i prebačeni su na VMA. Firić je u Srbiju došao u utorak, 12. decembra i, po svemu sudeći, bio je pozvan da učestvuje u neredima.

Ante Firić je u hrvatske medije prvi put dospeo nakon hapšenja zbog sumnje da je učestvovao u prebijanju hrvatskog ugostitelja Frana Žuvela. Drugi teško povređeni Hrvat Damir Tovarović u medijima se uglavnom pojavljivao kao državni prvak u borilačkim sportovima..

Bacili ih na trim-stazu

Koliko su detaljno bivše vođe Alkatraza planirale obračun, potvrđuje i to što su svi na sebi imali crne majice sa belim trakama duž rukava, kako bi se u opštem haosu lakše prepoznavali. Tako uniformisani upali su na južnu tribinu i počela je besomučna tuča. Nakon bespoštednog gaženja, pripadnici Janičara svoje poražene neprijatelje krvave su bacali na atletsku stazu, neke gole do pasa, sa opekotinama od baklji, krvavih glava… Bilo je i onih koji su sa južne tribine izbačeni bez ijednog komada odeće na sebi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.