U trendu

Otvoren košarkaški teren „Goran Grbović“ u Kruševcu

KRUŠEVAC – Obnovljeni košarkaški teren posvećen nekadašnjem asu Partizana i reprezentativcu Goranu Grboviću svečano je otvoren danas u Kruševcu.

Teren u Novom naselju na Trgu slobode obnovljen je u okviru akcije kompanije Možart ,“100 terena za jednu igru“.

Grbović se zahvalio svima koji su pomogli da se teren renovinara i kruševačka deca dobiju sjajno mesto za igru i druženje, gradonačelnici Jasmini Palurević, bivšem gradonačelniku Bratislavu Gašiću, koji je, kako je naveo, puno učinio za ovaj grad i tek će učiniti i naravno kompaniji Možart.

„Nikada nemojte odustati od svojih snova, nisam ni ja, uživajte na terenu i ostvrujte svoje snove“, poručio je Grbović nakon što je presekao svečanu vrpcu i ubacio prvi poen na novom renoviranom terenu.

„Za mene je ovo jedan od onih posebnih životnih trenutaka. Kao ponosni Kruševljanin, „čarapan“, uvek sam vodio računa da svi mi jednog dana nešto vratimo gradu koji me je vaspitao, podigao i potpuno opremljenog pustio u život. Ovaj teren je najbolji dokaz za to. Kruševac je specifična sredina i kada deci ponudite nešto kao ovaj teren oni će se na njemu okupljati“, rekao je Grbović, trenutno na funkciji direktora „Štark arene“,.

Gradonačelnica Palurević istakla je da je ovo drugi obnovljeni teren u Kruševcu, nakon onog koji je posvećen Draganu Milosavljeviću, kao i da je to dokaz kakvu pažnju grad poklanja sportu.

„Deco, bavite se sportom, budite na terrenu, družite se, užuivajte u igri. Drago mi je što teren nosi ime našeg proslavljenog Kruševljanina i neka njegova poruka najbolje posluži deci da od snova ne odustaju. Ovo je primer jedne društveno-odgovorne kampanje“, poručila je ona.

Teren u Kruševcu je 72. po redu koji je obnovljen u okviru društveno odgovorne akcije kompanije Možart „100 terena za jednu igru”.

Igralište je dobilo potpuno novu specijalnu podlogu, koševe na profesionalnim konstrukcijama, kliritne table i zglobne obruče, kao i nove tribine i teretanu na otvorenom.

Cilj ove akcije, jedne od najvećih za omasovljenje i podršku sportu u Srbiji, jeste stvaranje što boljih uslova za buduće šampione koji rastu u svim krajevima zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.