U trendu

Otvoren Međunarodni kamp ritmičke gimnastike

SVILAJNAC – U Svilajncu je danas svečano otvoren Međunarodni letnji kamp ritmičke gimanstike, koji će trajati do petka.

Kamp, u kome učestvuje 70 devojčica različitog uzrasta iz Srbije i Osijeka iz Hrvatske, vodi promoter i prvi trener, proslavljena ruska ritmička gimnastičarka Barikina Ljubov, koja je za ovu priliku doputovala iz San Dijega.

Ljubov sprovodi specijalne treninge, koji se održavaju u Sportskoj hali Poljoprivredno veterinarske škole, jer se gradska hala rekonstruiše za dvoranske sportove.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, ispred Skupštine opštine koja je pokrovitelj, izvinio se gimnastičarima što gradska sportska hala nije završena, i obećao da će sledeće godine imati bolje uslove.

„Opština daje podršku ovakvim događajima i kroz stalna ulaganja u sportsku infrastrukturu“, rekao je Milanović.

„Svilajnac ima rekonstruisane bazene, pogodne za sve sportove na vodi, a koji će do naredne godine biti pokriven kako bi mogli da se koriste i tokom zime“, rekao je on.

Svilajnac ima terene sa trim stazom i atletske terene sa tartan podlogom.

Ljubov je izrazila zahvalnost što je pozvana u ovu, kako je rekla, divnu zemlju, i istakla de je njen zadatak da promoviše ritmičku gimnastiku, koja je i umetnost i sport.

Hoću da deca, kroz ovaj projekat, nauče ne da se smo bave sportom, već da budu svestrane ličnisti i gimnastičarke i balerine, kazala je ona.

Organizator kampa je Gimnastički klub „Evita“ iz Svilajnca.

Jedan od trenera u kampu je i Branka Stojanović iz Gimnastičkog kluba „Rondo“ iz Osijeka, koja je dovela 20 devojčica.

Ona je ocenila da ritmički gimnastičari iz Hrvatske imaju šta naučiti od kolega iz Srbije, i istakla važnost tog sporta za zdravlje i pravilan razvoj dece.

„Ovakvi događaji ne promovišu samo sport nego i druženje, toleranciju, sportski duh i fer plej“, kazala je Stojanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.