najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Otvorena atletska dvorana u Beogradu

Prva atletska dvorana u Beogradu i medjunarodni miting “Serbian Open Indoor” svečano su danas otvoreni.

Prvu trku, pre svečanog otvaranja, istrčali su najmladji atletičari koje su na cilju, posle 60 metara, dočekali predstavici Atletskog saveza Srbije, predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i državni sekretar u ministarstvu odbrane Zoran Djordjević.

“Niko nije kao atletičari. Osvajaju medalje ispod naše zastave i slušajući našu himnu, a u svojoj zemlji do danas nisu imali atletsku dvoranu ni za trening, a kamoli za organizovanje prestižnih takmičenja. Ali, ovde se radjaju takva deca, pobedjuju i kada im nije mnogo pruženo i kada se najmanje očekuje jer snaga za pobedu je u nama i našem odnosu prema zastavi ispod koje stojimo”, rekao je Nikolić na otvaranju.

Atletska dvorana je, pre svega, trenažnog tipa. Prostire se na 7.200 kvadratnih metara, ima četiri kružne staze dužine 200 metara, a unutrašnjost terena je predvidjena sa skok udalj, skok motkom, skok u vis, bacanje kugle i osam staza po 60 metara.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović zahvalio je svima koji su pomogli u izgradnji atletske dvorane.

“Hvala vam što ste ispunili atletski san, san koji su sanjale generacije pre nas”, naveo je Jevrosimović.

Otvaranju je prisustvovao i Sven Arne Hansen, prvi čovek evropske atletike, koji je čestitao na “fantastičnom danu za srpsku atletiku” i istakao da jeda čeka da ponovo dodje u Beograd sledeće godine, kada će se u glavnom gradu održati kontinentalni šampionat u dvorani.

“Čestitam vam na fantastičnom danu za srpsku atletiku”, rekao je Arne Hansen i istakao da jedva čeka da i sledeće godine dodje u Beograd kada će se održati Evropsko prvenstvo u dvorani.

Na mitingu “Serbian Open” učestvuju atletičari iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Danske, Grčke, Madjarske, Makedonije, Crne Gore, Norveške, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Švedske, SAD i Srbije. Takmičiće se u 11 zvaničnih i dve revijalne discipline.

Otvaranju dvorane i takmičenju prisustvovao je i najbolji svetski teniser Novak Djoković.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike