U trendu

Otvorena Balkanijada u Beogradskoj areni

Atletsko prvenstvo Balkana, na kome će učestvovati 300 takmičara, otvoreno je danas u Beogradskoj areni.

Takmičenje su otvorili predsednik Balkanske atletske federacije Dobromir Karamarinov, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, saopštio je danas Atletski savez Srbije.

„Ovo je istorijsko izdanje prvenstva Balkana u dvorani. Prvi put će biti održano u Beogradu, u fantastičnoj Beogradskoj areni. Ovo je izvanredan objekat koji pruža odlične uslove za atletiku. Ujedno, prvi put u Beogradu će se održati i Evropsko prvenstvo u dvorani i siguran sam da će biti najbolji dogadjaj ikada do sada. Želim sreću svim učesnicima i da postignu bolje rezultate nego što su planirali“, rekao je Karamarinov.

Balkanijada će poslužiti kao test takmičenje za predstojeće Evropsko dvoransko prvensto, koje će se od 3. do 5. marta održati u Areni.

„Dobrodošli u Beograd, osećajte se kao kod svoje kuće. Atletika je sport koji je doneo puno radosti u prethodnih nekoliko decenija, a sada je došao trenutak da se i mi atletici odužimo na pravi način. Želim svim sportistima puno sreće i pozivam sve Beogradjane da dodju i bodre atletičare“, rekao je predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević.

„Poslednjih pet godina Beograd je zajedno s vladom Srbije i Atletskim savezom učinio mnogo kako bismo stvorili dobre uslove za razvoj atletike u našoj zemlji. Iako nismo najbogatija i najveća zemlja, na ovaj način ćemo postaviti nove standarde kada su u pitanju velika atletska takmičenja. Ovako stvaramo bolje uslove za naše takmičare ali i nove nade“, dodao je Nikodijević.

Sav prihod od prodaje karata sa današnjeg prvenstva ide u humanitarne svrhe, kao pomoć dečjem odeljenju na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar