Otvorena izložba Fudbalskog kluba Čukarički

Izložba “FK Čukarički od 1926. do osvojenog Kupa Srbije 2015. godine” otvorena je danas u “Galeriji 73” na Banovom brdu u okviru akcije Decembarski dani opštine Čukarica.

Predsednik Čukarice Srdjan Kolarić rekao je na svečanom otvaranju izložbe da je Fudbalski klub Čukarički ponos te opštine.

“Čukarički je ponos naše opštine, ne samo što nosi ime opštine, već zato što je to jedna tradicija koja traje od 1926. godine, jer su mnoge generacije odrastale uz njega i zato što je godinama uveseljavao žitelje ove opštine. Ovom izložbom smo napravili spoj umetnosti, kulture i sporta”, rekao je Kolarić i dodao da je Čukarički primer dobre privatizacije.

Na izložbi gradjani će do 22. decembra svakim radnim danom i subotom moći da vide fotografije, priznanja, sportske rekvizite starijeg i novijeg datuma, kao i dresove i druge stvari.

Član Uprave Čukaričkog Uroš Janković rekao je da duga tradicija ekipe sa Banovog brda obavezuje klub da u budućnosti bude još uspešniji. 

“Hvala opštini Čukarica što je imala sluha i što nas je uvrstila u Decembarske dane na našoj opštini, jedne od najbitnijih. Tradicija od 90 godina dovoljno govori sama o sebi, kao i sezona iza nas u kojoj smo osvojili trofej u Kupu Srbije nas još više obavezuje da pravimo dobre rezultate i da radimo više. Želimo u godinama pred nama od kluba da učinimo da na evropskoj sceni pored ‘večitih’ rivala bude prepoznatljivo ime”, rekao je Janković.

Legendarni fudbaler Čukaričkog Jovica Šikanić pohvalio je rezultate i rad ekipe sa Banovog brda i ocenio da je najveći uspeh kluba nova infrastruktura, koja deci omogućava da neometano bave sportom.

“Čukarički je uvek imao značajno mesto kod gradjana ove opštine. Svi su živeli za utakmice ovog kluba, koje su se igrale subotom u 10.00… Ljudi su iz kupovine žurili da gledaju ovaj klub. Ovo što je sada Čukarički postigao imponuje i nama, nekadašnjim fudbalerima, a siguran sam i novijim generacijama. Posebno mi je drago što imamo infrastrukturu, o kojoj je moja generacija mogla samo da sanja, a današnja deca mogu neometano da se bave sportom. Ponosan sam na sve što je ovaj klub uradio”, rekao je Šikanić.

Na otvaranju izložbe prisustvovao je veliki broj nekadašnji igrača Čukaričkog, kao i nekoliko sadašnji prvotimaca.

Fudbalski klub Čukarički je prošle sezone osvojio najznačajniji trofej u svojoj istoriji – Kup Srbije, pobedivši u finalu na stadionu “Rajko Mitić” Partizan sa 1:0.

(Beta)

Ostavite komentar