U trendu

Otvorena sportska hala u Surdulici; Tončev: Čestitam svima

SURDULICA, 26. januara (Tanjuug) – Sportska hala u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ svečano je otvorena danas u prisustvu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića, predsednika opštine Novice Tonnceva i drugih lokalnih funkcionera.

Na svečanosti su uručene Svetosavske nagrade najboljim učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola.

„Podrška deci i njihovim porodicama tokom ranog detinjstva postavljena je kao prioritet Vlade Srbije. U skladu sa tim, danas, na zadovoljstvo svih nas, otvaramo sportsku halu u vašem kraju. Projekat izgradnje sportske hale, površine 2.500 m2, realizovan je uz podršku Ministarstva i opštine Surdulica i sam projekat vredan je 150.000.000 dinara. Sportska hala sa univerzalnom dvoranom, opremljena je najsavremenijom opremom i raspolaže sa 800 sedišta“, izjavio je ministar Šarčević.

Tončev je istakao da je zahvalan građanima Surdulice koji su verovali da će ostvariti ono što su započeli i obećali i svokim saradnicima koji uspevaju da izdrže ozbiljan tempo u nameri da Surdulica bude mesto za lep, kvalitetan i sadržajan život.

„Mesto iz koga mladi ljudi neće poželeti da odu, a gde će oni koji po prvi put dođu, poželeti i da ostanu. Čestitam svim roditeljima na ovakvoj deci koju imamo, čestitam učiteljima koji su važan vetar za talentovana jedra naših đaka. Čestitam svakom ko je primer generacijama koje dolaze da je pošten život jedini ispravan put. Čestitam svim uspešnim sportistima koji su godinama unazad pokazivali da je motivisanost i želja za uspehom važnija od svega. Zato je i moja sreća veća jer smo takvim mladim ljudima obezbedili prostor sportske hale kojim mogu da se ponose i koji mogu da predstave svim gostima iz susednih zemalja, regiona i šire“, izjavio je Tončev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.