U trendu

Ovo nismo očekivali: Federer otkrio kako će provoditi penzionerske dane

Legendarni švajcarski teniser Rodžer Federer se, posle neočekivanog poraza od 175. tenisera sveta Tanasija Kokinakisa u Majamiju, odlučio na dužu pauzu. On će preskočiti celu sezonu na šjaci i vratiće se tek uoči Vimbldona.

Federer ima 36 godina i sledeća sezona mogla bi mu biti poslednja u bogatoj karijeri. Nikada nije osvojio olimpijsko zlato u pojedinačnoj konkurenciji, a to ga previše i ne brine.

– Ne želim da razmišljam o tome šta će biti za dve i po godine. Ne opterećujem se Olimpijskim igrama u Tokiju, kao što sam onima u Londonu i Riju. Dva puta sam nosio zastavu, osvojio sam zlato i srebro, uradio mnogo velikih stvari na Olimpijskim igrama – rekao je Federer za nemački teniski časopis „Magazin“.

Najbolji sportista u istoriji Švajcarske otkrio je kako bi želeo da mu izgleda penzija.

– Volio bih obići neka mesta u Aziji, Australiji, Južnoj Africi, možda i Južnoj Americi. Ima toliko dobrih destinacija. I volio bih da obiđem Evropu autobusom ili autom, najradije sa decom, iako moraju da idu u školu. Ne opterećujem se, već sam ostvario snove. Volim da putujem, ali zaista se radujem prilici da budem na jednom mestu, u Švajcarskoj, barem šest nedelja kako bih se malo opustio – izjavio je Federer.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.