U trendu

Pantelić: Neću dati srpski fudbal mafijaškoj hobotnici

Dosadašnji vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Marko Pantelić rekao je danas da će borbu za spas srpskog fudbala voditi do kraja i da neće dozvoliti mafijašima da ga preuzmu, nakon što je, kako je naveo, nelegitimno smenjen.

Izvršini odbor Fudbalskog saveza Srbije (IO FSS) smenio je u ponedeljak Pantelića i na njegovo mesto postavio Nenada Bjekovića.

„Pokušaj bivšeg potpredsednika Saveza Nenada Bjekovića i nekoliko smenjenih članova IO da na nelegitiman način preuzmu srpsku fudbalsku organizaciju primorale su me na žestoku borbu protiv ljudi kojima su fotelje i lični interesi ispred dobrobiti srpskog fudbala“, naveo je Pantelić u saopštenju.

On je naveo da „pučistima predvodjeni Novicom Tončevim, generalnim sekretarom Saveza Jovanom Šurbatovićem i Nenadom Bjekovićem ništa nije sveto, od statuta FSS do interesa fudbala“.

„Svoju bahatost pokušali su da demonstriraju juče kada su u SC FSS u Staroj Pazovi održali samoinicijativnu sednicu Izvršnog odbora, na kojoj su donete ništavne odluke“, ocenio je Pantelić.

On je rekao da sednicu IO FSS može da zakaže samo predsednik Saveza, zamenik predsednika, odnosno počasni predsednik ukoliko zamenik predsednika nije izabran.

Pantelić je istakao da je sednica IO bila zakazana za ponedeljak, da su tokom vikenda svi članovi blagovremeno bili obavešteni da bi nova sednica trebalo da se održi u četvrtak, 27. maja, ali da se odredjeni broj članova suprotno tome okupio u Staroj Pazovi kako bi samoinicijativno održao sednicu.

Pantelić je pre svega toga u ponedeljak razrešio dužnosti članove IO Branka Stojakovića, Nenada Bjekovića, Marjana Rniać, Dušana Mrakića i Dragana Ilića i na njihovo mesto postavio nove.

„Ovo je nelegitiman akt svih bivših članova IO. Oni će biti krivično gonjeni zbog ovog kriminalnog čina i nepoštovanja statuta FSS. Pod lupom pravde posebno će se naći osoba koja je otudjila i zloupotrebila pečat Saveza. Javnost u Srbiji mora da bude upoznata sa planom besprizornih karijerista da se spreči ostvarenje ideje za ozdravljenje srpskog fudbala, kao i da se zaustavi njegovo dalje blamiranje u evropskim i svetskim okvirima“, dodao je Pantelić.

On je rekao da su Bjeković i njegovi saradnici godinama na odgovornim funkcijama u Savezu, a da „nisu mrdnuli kako bi se sprečile nečasne radnje u domaćem fudbalu“.

„Zna se koga su navijači svojevremeno terali iz kluba zbog ‘odgovornog rada’. Takodje se zna ko je i koliko dao srpskom fudbalu. Vreme je da se uz pomoć državnih organa jednom zauvek stane na put kriminogenim strukturama u srpskom fudbalu“, rekao je on.

Pantelić je rekao i da je „dosta mulja u srpskom fudbalu“ i upozorenja Uefa o nečasnim radnjama i da mu je mučno da sluša priče o lošem kvalitetu Super lige i dodao da neće sedeti po strani i gledati kako se pojedinci bahate.

„Ne, ja nisam od tih i svi koji me poznaju svesni su da sam spreman na žestoku borbu. Neću da dozvolim mafijaškoj hobotnici da preuzme srpski fudbal i sa njim radi šta joj se prohte. Za svoju zemlju i fudbal u našoj Srbiji spreman sam i život da dam“, naveo je.

„O nečasnim radnjama ove ‘stručne gospode’, kao i o svakodnevnim pritiscima koje sam trpeo i za šta postoje dokazi tek ćemo govoriti“, dodao je nekadašnji reprezentativac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.