U trendu

Partizan bez Evrope, ubedljiv poraz od Bešiktaša

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se plasiraju u Ligu Evropa, pošto su večeras u Istanbulu u revanš utakmici baraža izgubili od Bešiktaša sa 3:0, te su tako poraženi ukupnim rezultatom 4:1.

Partizan i Bešiktaš su prošlog četvrtka u Beogradu u prvoj utakmici baraža igrali nerešeno 1:1.

Bešiktaš je večeras na punom stadionu Vodafon park poveo golom Pepea u 37. minutu, da bi u prvom minutu sudijske nadoknade vremena Oguzan Ozjakup povisio na 2:0, a konačan rezultat postavio je Pepe u 69.

Beogradski crno-beli pružili su slab otpor Bešiktašu, koji je gotovo od početka meča imao potpunu kontrolu, ali je do prednosti došao tek u 37. minutu, i to posle prekida koji je izveo Rikardo Kvarežma sa desne strane. Najbolje se u šesnaestercu snašao Pepe i sa oko pet metara savladao Vladimira Stojkovića.

Delovalo je da će Bešiktaš s minimalnom prednosti otići na pauzu, ali se situacija ipak promenila u prvom minutu sudijske nadoknade vremena kada je Ozjakup posle sjajne kombinacije sa Kajlom Larinom izašao sam ispred Stojkovića i po drugi put ga matirao na utakmici.

Početak drugog poluvremena pripao je Partizanu, koji je zaigrao nešto otvorenije i agresivnije. Imala je ekipa Zorana Mirkovića šansu da smanji zaostatak u 56. minutu, ali je Danilo Pantić posle šuta sa oko sedam metara desno iskosa pogodio stativu.

Bešiktaš je posle toga uspeo da ponovo preuzme inicijativu i da konačno pitanje oko plasmana u grupnu fazu Lige Evropa reši u 69. minutu. Ponovo je Pepe bio strelac nakon centaršuta Kvarežme iz prekida sa desne strane.

Do kraja susreta Bešiktaš je imao još nekoliko prilika da dodje do ubedljive pobede, ali u tom nije uspeo. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.