U trendu

Partizan bez plasmana u grupnu fazu Lige šampiona

Fudbaleri Partizana nisu se plasirali u grupnu fazu Lige šampiona, pošto su večeras u baražu eliminisani od beloruske ekipe BATE Borisov.

Partizan je u revanšu na svom terenu pobedio sa 2:1, ali je ispao jer je u prvom susretu u Belorusiji prošle nedelje izgubio sa 1:0.

Crno-beli će igrati u grupnoj fazi Lige Evropa. Žreb za to takmičenje obaviće se u petak.

BATE je poveo golom Igora Staševiča u 25. minutu, Maksim Žavnerčik je postigao autogol u 74, a pobedu domaćinu doneo je Ivan Šaponjić u 93.

Gosti iz Belorusije su mnogo sigurnije i agresivnije ušli u meč, dok su crno-beli bili potpuno bezidejni, naročito na sredini terena, ređali grešku za greškom i samo je bilo pitanje vremena kada će primiti gol.

Prvo je pokušao Mikail Godrejčuk sa ivice šesnaesterca, ali je šutirao pored gola, pa se potom u 13. minutu u izglednoj poziciji našao i Vitali Rodionov, ali je grešku svojih saigrača ispravio golman Živko Živković koji je uleteo u kapitena gostiju i sprečio siguran gol.

U  20. minutu još jednu grešku odbrane Partizana nije kaznio Gordejčuk, koji je sa nekoliko metara šutirao glavom preko gola.

Samo pet minuta kasnije BATE je kaznio sve greške Partizana.

Pogrešili su crno-beli na sredini terena, Nikolaj Signevič je dobrom loptom kroz odbranu Partizana pronašao Gordejčuka koji je izašao sam ispred Živkovića. Golman Partizana je odbranio njegov šut, ali je na odbijenu loptu natrčao Staševič i poslao je u gol za 0:1.

Pre tog gola, Partizan je samo jednom zapretio. U sedmom minutu posle centaršuta Abubakara s leve strane, Andrija Živković je bio u izglednoj prilici, ali nije se dobro snašao. Šutirao je glavom sa nekoliko metara od gola, ali se lopta prvo odbila o zemlju, a potom završila preko gola.

Crno-beli su tek posle primljenog gola imali terensku inicijativu i nekoliko dobrih, ali ne i stopostotnih šansi pred golom Borisova.

Abubakar je oprobao šut sa 18 metara, ali je pogodio spoljni deo mreže, a potom je šutirao i Babović, ali je njegov udarac izblokiran i lopta je završila u korneru.

Početak drugog poluvremena je ličio na početak utakmice. U 47. minutu, posle velike gužve u šesnaestercu Partizana i konfuzije u odbrani domaće ekipe, Staševič je pogodio stativu iskosa sa leve strane.

Crno-beli su potom zaigrali brže, sa više dodavanja, agresivnije, ali bez prave završnice, ništa vredno pomena.

U 59. minutu Hleb je „promešao“ odbranu Partizana i šutirao sa desetak metara, ali je Živković odbranio taj udarac.

Desetak minuta kasnije Abubakar, najbolji pojedinac u crno-belom dresu, posle centaršuta Vulićevića šutirao je glavom preko gola. Nije prošao ni minut, a u dobroj prilici se našao i Brašanac, ali promene rezultata nije bilo.

U 74. minutu dugo je lopta šetala oko gola Borisova, Petrović je na kraju centrirao sa leve strane, a lopta je zakačila Maksima Žavnerčika, prevalila golmana gostiju i završila u mreži.  

Partizan je do kraja utakmice pritiskao protivnika i u sudijskoj nadoknadi vremena postigao pobedonosni gol, ali nedovoljan za prolaz u grupnu fazu Lige šampiona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.