U trendu

Partizan: Bez roditelja na tribinama, postupak protiv trenera

BEOGRAD – Vaterpolo klub Partizan, dan posle tuče na utakmici mlađih kategorija protiv Beograda, odlučio je da, najverovatnije, do kraja sezone zabrani ulazak roditelja na tribine, kao i da suspenduje trenera Sinišu Budraka.

„Predlog Disciplinskoj komisiji biće da se roditeljima zabrani dolazak do kraja sezone, a najmanje tri do pet utakmica. Takođe, pokrenut je postupak protiv trenera Budraka, jer je svojim isključenjem i ponašanjem podigao tenziju i doprineo incidentu“, rekla je Tanjugu generalni direktor kluba Tatjana Rakas.

Prema njenim rečima Budrak je od sudija zaradio opomenu od sudija, zatim žuti karton, a onda je nastavio u istom maniru sve do isključenja.

„Nije inicirao incident, ali trener vodi utakmicu. Sasvim razumno je da kada se dobije opomena od sudija da se povučete i smirite, a ne da nastavi isto sve do isključenja, pa deca da ostanu bez trenera. To je prethodilo incidentu“.

Takođe, Partizan neće igrati nastavak utakmice i predložio je da se utakmica registruje 5:0 za Beograd.

„Ukoliko Beogradski savez to ne prihvati, Partizan neće izvesti decu u bazen i samim tim biće 5:0 za Beograd. To radimo da pokažemo da je Partizan odgovoran i ozbiljan klub, ali i jer smo vaspitna ustanova decenijama unazad. Takvo ponašanje roditelja je neprihvatljivo za Partizan“.

Rakas je naglasila da je ova situacija opomena za sve i da roditelji „ne izigravaju delioce pravde, već da u miru uživaju u uspesima dece“.

„Roditelji nisu poslali dobru poruku svojoj deci, to je negativan primer. Društvo ne treba da se kreće u takvom pravcu, a sport bi u ovome morao najviše da pomogne“, zaključio je Rakas.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.