U trendu

Partizan iščupao pobedu, deli vrh sa Javorom i Borcem

Fudbaleri Partizana izbili su danas na prvo mesto tabele Super lige, pošto su na svom terenu u završnici meča pobedili Spartak sa 2:1 u četvrtom kolu takmičenja.

Crno-beli su poveli golom Valerija Božinova u devetom minutu, a Spartak je izjednačio golom kapitena Vladimira Torbice iz penala u 58. minutu. Trijumf Partizanu doneo je Saša Lukić u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Partizan se tako oporavio od poraza od Novog Pazara u prošlom kolu i sada ima devet bodova, koliko imaju i drugi Javor i treći Borac.

Javor je danas u Ivanjici sigurno pobedio Rad sa 3:0 i tako ostvario treći trijumf, uz jedan poraz. Dosadašnji lider Borac iz Čačka izgubio je od Radnika u Surdulici i ostao je na devet bodova. Partizan ima najbolju gol-razliku od ova tri kluba i zato je trenutno prvi.

Čukarički je kod kuće pobedio OFK Beograd sa 1:0 i tako prekinuo seriju od dve utakmice bez trijumfa i sada ima sedam bodova, koliko i Partizan. Trijumf „Brđanima“ doneo je Andrija Pavlović već u osmom minutu.

Niški Radnički je u Gornjem Milanovcu pobedio Metalac sa 2:0 i tako zabeležio i četvrtu utakmicu bez poraza, sa dve pobede i remijem protiv Crvene zvezde. Nišlije su meč završile sa 10 igrača, pošto je Nemanja Lakić-Pešić u 70. minutu dobio drugi žuti karton.

Strelci za Radnički bili su Anton Zemljanuhin u 52. i Marko Tomić u 67. minutu. Metalac je mogao da povede, ali je Dejan Đenić promašio penal u 51. minutu.

Radnik iz Surdulice je danas ostvario svoju prvu pobedu u najvišem rangu takmičenja, a do istorijskog trijumfa je došao golom iz penala u 64. minutu. Jedanaesterac je izveo Slaviša Stojanović, a prekršaj je dosuđen nakon što je Stefan Živković igrao rukom u svom šesnaestercu.

Čačani su meč završili sa 10 igrača, pošto je Dušan Jovančić u 79. minutu dobio crveni karton zbog protesta.

Radnik posle četiri kola ima pet bodova, pošto osim pobede ima i dva remija.

Javor je slavio golovima Nikole Maraša u 39, Marka Docića u 48. minutu i Jovana Đokića u nadokndi meča. Rad posle četiri kola ima jedan trijumf, jedan remi i dva poraza.

Sutra se igraju preostala dva meča četvrtog kola: Voždovac dočekuje Crvenu zvezdu, a Mladost Vojvodinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.