U trendu

Partizan jedva preživeo FMP, plasirao se u polufinale kupa

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, pošto su večeras u Nišu pobedili FMP sa 85:83 (24:21, 25:19, 18:17, 18:26).

Partizan će u polufinalu igrati s pobednikom duela Crvena zvezda-Smederevo. Ranije danas u polufinale se plasirao i Mega Leks, koji je pobedio Konstantin sa 78:61.

Crno-beli su večeras vodili skoro sve vreme, a u poslednju deonicu ušli su sa 10 poena prednosti, ali se FMP vratio serijom trojki i bio blizu preokreta, ali je Partizan sačuvao vodjstvo.

Utakmica je u jednom trenutku bila prekinuta zbog uvredljivog skandiranja, a dosudjene su i tri tehničke greške, ali nije bilo većih incidenata.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Džons sa 21 poenom, uz sedam skokova. Džamar Vilson postigao je 15 poena, a Darel Vilijams je utakmicu završio sa 13 poena i devet skokova.

Najefikasniji u FMP-u bili su Ognjen Dobrić sa 23 i Filip Čović sa 20 poena. Ilija Djoković dodao je 12, a Aleksandar Bursać 11 poena.

Partizan je u prvoj četvrtini uglavnom vodio, ali se FMP držao u igri i nekoliko puta je dolazio do izjednačenja, ali su crno-beli predvodjeni Darelom Vilijamsom stekli tri poena prednosti posle prvih 10 minuta. Najveći problem za crno-bele u tom periodu bile su tri lične greške Eda Murića, koje je napravio već tokom prvih šest minuta.

Nakon odmora, Ilija Djoković je vezao sedam poena FMP-a, tako da je tim iz Železnika u 13. minutu poveo sa 30:29. Trener Partizana Aleksandar Džikić zatražio je tajm-aut tada, a njegov tim je posle toga odgovorio serijom od 9:0 i došao do nove osetnije prednosti, 38:30.

FMP se nije predavao i odgovorio je serijom trojki, tako da su „limenke“ ponovo prišle na poen zaostatka, 40:39. Nakon još jednog Džikićevog tajm-auta, Partizan je napravio novu seriju, ovog puta 9:1 i na poluvreme otišao s vodjstvom od 49:40.

Partizan je sigurnije počeo drugo poluvreme i već posle četiri minuta deonice došao do maksimalne prednosti od 16 poena, 58:42.

FMP e i dalje nije predavao, a i Partizan je grešio, tako da su „limenke“ u poslednju četvrtinu ušle sa 10 poena zaostatka, 67:57.

U poslednjoj četvrtini FMP se potpuno vratio u meč predvodjen serijom trojki Dobrića i nekoliko puta je prilazio na po poen zaostatka.

U poslednjem minutu Vilson je pogodio trojku za vodjstvo Partizana 84:80, da bi posle toga Aleksandar Bursać izgubio loptu, ali crno-beli nisu iskoristili napad, samo da bi posle toga Čović postigao trojku iz velike udaljenosti za 84:83, 29 sekundi pre kraja.

Nakon toga je Vilson sa penala postigao samo jedan poen, a FMP je imao 13 sekundi za poslednji napad, ali ga nije iskoristio, jer je Djoković promašio iz teške pozicije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar