U trendu

Partizan u osmini finala Kupa Srbije

Fudbaleri Partizana plasirali su se osminu finala Kupa Srbije, pošto su večeras na svom stadionu u šesnaestini finala sa 3:1 pobedili Napredak iz Kruševca.

Golove za Partizan, aktuelnog osvajača Kupa Srbije, postigli su Uroš Djurdjević u 19. i 36. minutu i Leonardo da Silva u 25. Strelac jedinog pogotka za Napredak bio je Aleksa Vukanović u 56. minutu.

Partizan je pred oko 1.000 navijača na svom stadionu upisao četvrti uzastopni trijumf i potvrdio da se nalazi u usponu forme.

Crno-beli poveli su iz prve prave prilike na utakmici u 19. minutu. Posle prekida s desne strane koji je izveo Saša Marjanović lopta je na drugoj stativi došla do Djurdjevića, čiji prvi šut bio izblokiran da bi iz drugog savladao golmana Napretka Nikolu Petrovića.

Nastavio je Partizan ofanzivnu igru i u 25. minutu je udvostručio prednost. Brazilac Leonardo da Silva iskoristio je neodlučnost u odbrani Napretka i posle soloprodora je šutirao s oko pet metara i zatresao mrežu Kruševljana.

Posle slične akcije u 36. minutu i duplog pasa Leonarda i Nikole Djurdjića na levom boku Partizan je došao do trećeg gola. Brazilac je iz slične pozicije kao u 25. minutu šutirao, ali mu je ovaj put Petrović odbranio udarac, da bi na nju natrčao Djurdjević i snažnim udarcem povisio rezultat na 3:0.

Crno-beli su u drugo poluvreme ušli nešto opuštenije, pa je Napredak u 56. minutu uspeo da smanji razliku. Slobodan Urošević izveo je korner s desne strane, a najviši u skoku bio je Aleksa Vukanović koji je sa oko tri metra glavom savladao Filipa Kljajića.

Napredak je u 60. minutu imao dobru situaciju pred golom Kljajića da pridje na gol zaostatka, ali je odbrana Partizana ovaj put posle kornera Uroševića u poslednjem trnutku intervenisala ispred Marka Gobeljića koji je ostao sam na pet metara od gola.

Gosti iz Kruševca su u 71. minutu ostali s desetoricom igrača na terenu, pošto je Džesi Sekidika dobio drugi žuti karton zbog prekšaja nad kapitenom Partizana Mirosalvom Vulićevićem.

Partizan je do kraja utakmice imao nekoliko prilika da dodje i do ubedljivije pobede, ali je golman Petrović svaki put dobro intervenisao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.