U trendu

Partizan o „premeštanju“ Kupa: Zabrinuti, ali ne i iznenađeni

BEOGRAD – Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem povodom odluke Takmičaraske komisije Fudbalskog saveza Srbije da „premesti“ finale Kupa Srbije iz Niša u Beogradu.

„FK Partizan izražava istinsku zabrinutost, ali ne i veliko iznenađenje usled odluke koju je danas donela Takmicarska komisija FŠ u vezi sa odredivanjem domacina finalne utakmice Kupa Srbije. Već u sredu uveče, dobri poznavaoci ovdašnjih fudbalskih prilika saopštili su da ce finale Kupa biti održano u Beogradu i to na stadionu Rajko Mitić. Trebalo nam je 36 časova da se u ovu proročku vest uverimo razvojem današnjih događaja“, stoji u saopštenju Partizana.

Dodaje se da se tako „prisustvovalo sudobonosnom sledu dogadaja“.

„IO FŠ, koji je odredio Niš za domaćina finala Kupa u prvom delu takmicarske sezone u našem najmasovnijem takmicenju, preneo je danas nadležnost Takmicarskoj komisiji FŠ u odluci za promenom domacinstva. Ukoliko se tome združi da je Takmičarska komisija bez bilo kakvog obrazloženja donela odluku da se domaćinstvo finala Kupa izmesti iz Niša i poveri Beogradu, a potom održala žreb u kojem nije aktivno ucestvovao predstavnik FK Partizan, dobijeni rezultat odgovara u potpunosti najavi kojoj smo svedocili u sredu uvece, odmah nakon završetka polufinalne revanš utakmice“.

Kako se navodi, FK Parttizan „upućuje pitanje koje su to okolnosti sada uzrokovale promenu domacinstva i izmeštanje finalne utakmice Kupa iz Niša u Beograd kada su svi uslovi, onakvi kakvi su bili u vreme kada je Niš određen odlukom IO FŠ, i sada identični kada je Takmicarska komisija FŠ donela odluku o izmeštanju“.

„Deluje da je jedina nova i nerado primljena okolnost baš ta da se branilac trofeja našao u finalu i da je u prilici da četvrti put uzastopno osvoji Kup Srbije. Ova okolnost je nepobitna i verujemo takva da će FK Partizan kao i više puta u ovoj sezoni pokazati da je snažniji od svi žrebova, naglih prenosa nadležnosti, odluka bez obrazloženja i casno zaokružiti svoj trnovit put do uspeha“, stoji u saopštenju kluba iz Humske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.