U trendu

Partizan odbranio Kup Srbije

Fudbaleri Partizana odbranili su večeras trofej Kupa Srbije, pošto su u finalu tog takmičenja u Surdulici pobedili Mladost iz Lučana sa 2:1.

Mladost je povela u  21. minutu golom Janka Tumbasevića, a izjednačio je Marko Janković u 30. minutu iz slobodnog udarca sa više od 20 metra. Partizan je pobedio golom Saše Zdjelara u 62. minutu.

To je 15. trofej Kupa za Partizan, a crno-beli su prvi put u klupskoj istoriji tri puta uzastopno osvojili to takmičenje.

Partizan je na početku imao dve šanse preko Svetozara Markovića i Nemanje Antonova, dok je u 16. minutu sa oko 25 metara pokušao Marko Jevtović, ali je golman Dragan Rosić odbranio.

Mladost je posle toga preuzela inicijativu, izglednu priliku u 20. minutu propustio je Aleksandar Pejović, koji je sa oko 25 metara šutirao pored gola, a njegova ekipa je minut kasnije povela. Bogdan Milošević je centrirao sa desne strane, lopta je zakačila Jevtovića i došla do Tumbasevića, koji je glavom ubacio u mrežu.

Posle toga Mladost je zapretila i posle kontranapada, ali je u poslednjem trenutku Marković izbio loptu pred svojim golom.

Partizan je izjednačio u 30. minutu golom Jankovića iz slobodnog udarca sa više od 20 metara. Do kraja poluvremena pokušao je i Leandre Tavamba, ali je šutirao pored gola.

Drugo poluvreme počelo je šansom Partizana i šutom Jevtovića sa 25 metara, a posle toga pokušali su Antonov i Zdjelar. Dobru šansu propustio je Marković u 61. minutu, a posle toga Partizan je poveo. Posle kornera, Jevtović je prosledio loptu na drugu stativu, gde je sačekao Zdjelar i poslao je u mrežu.

Partizan je posle toga pokušavao da čuva loptu i prednost, a pre isteka, pobedu je mogao da obezbedi Armin Djerlek u 85. minutu, kada je iskosa sa leve strane izašao pred golmana Rosića, koji mu je odbranio šut. Djerlek je i tri minuta kasnije šutirao, ali pored stative.

U nadoknadi vremena Mladost je ostala sa desetoricom igrača, pošto je sudija Majo Vujović isključio Aleksandra Pejovića. U tim trenucima utakmica je bila prekinuta pošto su navijači Partizana iza gola Stojkovića ubacivali pirotehniku.

Posle nekoliko minuta utakmica je nastavljena, a u šestom minutu nadoknade vremena šansu za izjednačenje propustio je Miloš Trifunović, nakon što je promašio loptu pred samim golom.

Posle toga nije više bilo prilika, pa su crno-beli odbranili trofej.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.