U trendu

Partizan otvara kolo u Ivanjici, Zvezda na „krovu“

Fudbaleri Partizana večerašnjim gostovanjem u Ivanjici protiv Javora otvaraju 34. kolo Superlige, dok lider Crvena zvezda sutra igra na Voždovcu u nastavku neizvesne trke za titulu prvaka Srbije.

Partizan i dalje diše za vratom Zvezdi, ima isti broj bodova, ali večiti rival je u prednosti zbog bolje pozicije pred podelu bodova, a novi pritisak na crveno-bele može da nametne ukoliko slavi na nezgodnom terenu u Ivanjici.

Ekipa Marka Nikolića je u fantastičnoj seriji od 31 utakmice bez poraza, uz samo tri remija, a šansu da popravi rezultat imaće na stadionu gde je u prethodnih pet mečeva isto toliko puta trijumfovao.

Dan kasnije Crvena zvezda ima slično težak zadatak na veštačkoj travi stadiona na Tržnom centru Voždovac, gde drugi put u istoriji nastupa, nakon što je prednodni duel velikom mukom osvojila tri boda golom Dušana Anđelkovića iz slobodnog udarca.

Aktuelnom šampionu nova pobeda je neophodna, do koje će morati da dođe bez najboljeg igrača Gelora Kange zbog suspenzije, ali se u tim vraća Mičel Donald.

Zanimljivo će biti i u preostala dva meča u plej-ofu u borbi za mesta u Evropi, Vojvodina u Novom Sadu dočekuje lučansku Mladost, dok u Kruševcu igraju Napredak i niški Radnički.

Uporedo sa trkom za titulu i izlaz u evropska takmičenja, nastavlja se velika borba i za opstanak u Superligi, u derbiju Zapada Borac čeka Metalac u sudaru koji bi mogao mnogo da donese oba tima, Radnik ima priliku da pobedom nad „fenerašom“ Novim Pazarom napravi ogroman korak ka sačuvanju statusa, dok Bačka ima imperativ protiv bezbrižnog Čukaričkog.

Plej-of, večeras: Javor – Partizan (20 sati). Sutra: Voždovac – Crvena zvezda (17), Vojvodina – Mladost (19), nedelja: Napredak – Radnički Niš (19).

Tabela: Crvena zvezda 46 bodova, Partizan 46, Vojvodina 33, Mladost 33, Radnički Niš 28, Napredak 26, Voždovac 23, Javor 22.

Plej-aut, subota: Bačka – Čukarički (17), Borac – Metalac (19). Nedelja: Spartak – Rad (17), Radnik – Novi Pazar (19).

Tabela: Čukarički 26, Spartak 25, Radnik 22, Rad 18, Metalac 17, Bačka 17, Borac 15, Novi Pazar 13.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar