U trendu

Partizan pao i u Larnaki, AEK u Beograd stiže sa 2: 1

LARNAKA – Fudbaleri Partizana poraženi su danas od kiparskog AEK u Larnaki sa 2:1 (1:1) u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crno-beli su na AEK areni poveli golom Kvinsija Meniga u 18. minutu, izjednačenje domaćinu doneo je Anhel Garsija u 34. minutu, a za preokret i trijumf Kiprana postarao se Hrvoje Miličević u 70. minutu.

Revanš je 11. avgusta (21.00) u Humskoj, a pobednik ovog dvomeča za plasman u Ligu Evrope boriće se u plej-ofu protiv ukrajinskog tima Dnjepar-1.

Poražena ekipa igraće u plej-ofu Lige konferencija protiv pobednika dvomeča između Hamruna sa Malte i Levskog iz Sofije.

Ekipa Ilije Stolice, kojem se posle drugog vezanog poraza ponovo „drma klupa“, bolje je otvorila utakmicu i povela posle odlične akcije Rikarda Gomesa i Kvinsija Meniga, koja je rezultirala pogotkom Holanđanina.

Međutim, crno-beli su kontrolisali meč svega do sredine prvog poluvremena, a Kiprani su posle jednog od brojnih kornera došli do izjednačenja.

Golman Partizana Nemanja Stevanović „zaplivao“ je u prazno, bivši reprezentativac Srbije Nenad Tomović vratio je loptu u prostor između peterca i penala, a u gol ju je zakucao Garsija.

I drugi pogodak Kiprani su postigli posle nespretne reakcije gostiju nakon kornera, a Stevanovića je na sličan način kao Garsija savladao Miličević.

Najbolju šansu u drugom poluvremenu srpski predstavnik imao je u 54. minutu kada je prečku pogodio centarfor Rikardo Gomes.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar