U trendu

Partizan pobedio Javor u Ivanjici

 Fudbaleri Partiazana pobedili su večeras u Ivanjici Javor sa 2:1 u prvoj utakmici 34. kola Super lige i tako makar do sutra izbili na prvo mesto prvenstva Srbije.

Golove za Partizan postigao je Uroš Djurdjević u 47. i 55. minutu iz jedanaesterca, dok je strelac jedinog gola za Javor bio Elimoar da Silva u 66.

Partizan je posle večerašnje pobede makar do sutra i utakmice Voždovca i Crvene zvezde došao do prvog mesta na tabeli Super lige Srbije, pošto sada ima 49 bodova, tri više od „večitog“ rivala.

Utakmica u Ivanjici bila je nakratko prekinuta u 77. minutu posle niza uvredljivih transparenata navijača Partizana na račun Crvene zvezde i Fudbalskog saveza Srbije.

Prvo poluvreme pripalo je u potpunosti Partizanu, ali ekipa Marka Nikolića nije uspela da dodje do gola, jer je u završnicama akcija nedostajalo koncentracije, pre sva Djurdjeviću.

Imao je i Javor dobru priliku u 29. minutu preko Milovana Milovića, ali je njegov šut odbranio Nemanja Stevanović.

Partizan je dobro počeo drugi deo meča, Marko Janković izveo je korner s desne strane, a lopta je uz dosta sreće stigla do usamljenog Djurdjevića na drugoj stativi, koji ju je sa oko dva metra prosledio u mrežu Javora.

Golman Javora Vladan Djogatović je samo šest minuta kasnije loše procenio situaciju, krenuo je na loptu, ali je do nje prvi stigao Janković, pa ga je čuvar mreže gostiju oborio, a sudija je svirao jedanaesterac. Siguran izvodjač najstrože kazne bio je Djurdjević kome je to bio 21. gol u sezoni, pa je tako izbio na prvo mesto liste strelaca.

Javor se nije predavao, pritiskao je rivala, što je donelo rezultat u 62. minutu. Golman crno-belih, Stevanovića, napustio je kazneni prostor i izašao na skoro 40 metara u nameri da spreči kontru, zakasnio je, a Eliomar ga je prešao i rutinski pored njega poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Do kraja susreta Javor je imao još nekoliko pokušaja da dodje do izjednačenja, ali nije drugi put uspeo da savlada Stevanovića.

Javor je osmi u plej-of grupi Super lige sa 22 boda, dok je Partizan prvi sa 49.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.