U trendu

Partizan pobedio Napredak i smanjio prednost Zvezde na osam bodova

KRUŠEVAC – Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Kruševcu ekipu Napretka rezultatom 1:0 (0:0) u 20. kolu Superlige Srbije.

Jedini gol na utakmici postigao je Fuseni Dijabate u 61. minutu.

„Crno-beli“ su trenutno drugi na tabeli sa 46 bodova. Partizan sada ima osam bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Napredak je 11. sa 19 bodova.

Partizan će u narednom kolu na svom terenu igrati sa ekipom Mladosti iz Novog Sada, dok će Napredak gostovati TSC-u.

Utakmica je kasnila sa početkom sedam minuta, pošto se razmatralo da li da startuje zbog loših vremenskih uslova i zaleđenog terena na stadionu u Kruševcu.

U prvom poluvremenu oba tima su stvorila po jednu veliku šansu. Prvo je Marko Šarić u sedmom minutu propustio priliku da Napredak dovede u vođstvo, a onda je dva minuta kasnije Nemanja Jović imao zicer za „crno-bele“. Do kraja prvog poluvremena nije bilo golova, a Napredak je izveo čak devet kornera, Partizan nijedan.

Napredak je bolji rival na startu drugog dela meča, a Partizan je poveo u 61. minutu. Dijabate je šutirao ka golu Napretka, a lopta je na putu ka mreži zakačila Dejana Kerkeza i prevarila je golmana domaćeg tima Nikolu Petrića.

Napredak je posle primljenog gola zaigrao angažovanije, imao je nekoliko prilika za izjednačenje, a promene rezultata nije bilo. Partizan je u 88. minutu imao veliku priliku, a Kerkez je sa gol linije izbacio loptu posle udarca Bibarsa Natha. „Crno-beli“ su uspeli u finišu da izdrže pritisak Napretka i stigli do prve pobede u nastavku sezone.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar