U trendu

Partizan pobedio Olimpiju u neizvesnoj završnici

Košarkaši Partizana zabeležili su petu pobedu u Jadranskoj ligi ove sezone, pošto su danas u Beogradu pobedili Olimpiju sa 76:74 (17:15, 22:17, 17:22, 20:20), u 13. kolu takmičenja.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džamar Vilson sa 21 poenom, dok je Čedomir Vitkovac postigao 13.

Najefikasniji u Olimpiji bio je Saša Zagorac sa 16 poena.

Obe ekipe su mnogo grešile na oba kraja terena. Partizan je u prvom poluvremenu izgradio vođstvo isključivo na svoju borbenost, jer je imao velikih problema u organizaciji napada, kao i u šutu. Crno-beli su u prvih 20 minuta imali 10 ofanzivnih skokova, od čega Kevin Džons pet.

Olimpija je povela sa 6:4, ali je Partizan preokrenuo i poveo sa 10:6, a onda je do kraja deonice čuvao prednost.

Najveće vođstvo u prvih 20 minuta Partizan je imao pri rezultatu 32:23. Olimpija je takođe igrala slabo u prvom poluvremenu, ali je imala slabiji skok. Pokušavala je ljubljanska ekipa da preokrene, ali nije imala raspoloženih igrača.

Partizan je na poluvreme otišao sa vođstvom od sedam poena razlike, 39:32, a onda je u trećoj deonici stekao i dvocifrenu prednost 42:32.

Tada je, međutim, Olimpija zaigrala bolje i predvođena Zagorcem i Zekom Rajtom ponovo na kratko došla do vođstva 47:46. Sledećih nekoliko minuta igrala se „rezultatska klackalica“, tokom koje je Džons dobio treću ličnu grešku. Partizan je uspeo da sačuva vođstvo i u poslednjih 10 minuta uđe sa dva poena razlike, 56:54.

Olimpija se nije predavala i u finišu je uspevala u nekoliko navrata da stekne po poen prednosti. Napeta, neizvesna i rastrzana završnica ušla je u pravu dramu, kada je 77 sekundi pre kraja Andreja Milutinović pogodio oba slobodna bacanja za vođstvo 72:69, samo da bi Miha Lapornik uzvratio u sledećem napadu, tako da se u poslednje 53 sekunde ušlo uz nerešen rezultat, 72:72.

Vilson je dao težak koš, šutiravši ispod ruke rivala u reketu, da bi Lapornik pogodio oba penala, a onda je opet američki plejmejker poentirao iz reketa za vođstvo Partizana 76:74, četiri sekunde pre kraja. Olimpija nije uspela da iskoristi preostalo vreme, pošto je Saša Zagorac promašio šut za tri poena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.