U trendu

Partizan pobedio Tajfun i potvrdio opstanak u Jadranskoj ligi

Košarkaši Partizana pobedili su danas u gostima slovenački Tajfun sa 83:65 (19:25, 24:16:26:11, 14:13) u utakmici 24. kola Jadranske lige čime su praktično osigurali opstanak u tom takmičenju.

Crno-bele je do 11. pobede u sezoni vodio Edo Murić sa 22 poena, dok su Džamar Vilson i Kevin Džons ubacili po 12. U poraženoj ekipi, koja je nakon ovog poraza vrlo brzu ispadanja iz regionalnog takmičenja, najbolji je bio Sandi Čebular sa 15 poena.

Slovenačka ekipa je bolje ušla u meč, dok se, s druge strane, Partizan mnogo mučio u napadu. Tajfun je sve vreme bio u prednosti, da bi na početku druge deonice stigao i do devet poena razlike (28:19), ali su se stvari na parketu vrlo brzo promenile.

Crno-beli su se vratili u meč šutevima za tri poena, pa su na veliki odmor otišli s prednošću od dva poena, a potom su u trećoj četvrtini i rešili pitanje pobednika.

Igra Tajfuna se u tom delu igre potpuno raspala, Partizan je napravio seriju 15:2, najviše zahvaljujuću Muriću, pa je ekipa Aleksandra Džikića stigla i do 17 poena prednosti.

U poslednjoj četvrtini Partizan je bez problema održao prednost i tako upisao još jednu, vrlo važnu, pobedu u regionalnom takmičenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar