U trendu

Partizan počeo odbranu titule ubedljivom pobedom protiv Mačve

Fudbaleri Partizana počeli su danas odbranu šampionske titule u Super ligi Srbije ubedljivom pobedom u Beogradu protiv Mačve, 6:1. 

U utakmici prvog kola Super lige, pred oko 6.000 ljudi, golove za Partizan postigli su Nebojša Kosović u osmom minutu, Leandre Tavamba u 16. i 68. minutu, Danilo Pantić u 20, Uroš Djurdjević u 35. minutu i Nemanja Mihajlović u 85. minutu. Jedini gol za Mačvu, prvi u Super ligi Srbije, postigao je Mladen Lazarević u 59. minutu iz jedanaesterca.

Partizan je pitanje pobednika na današnjem meču protiv novajlije u ligi rešio već posle 20 minuta igre, pošto je stekao prednost od tri gola.

Crno-beli su poveli u osmom minutu kada je Kosović lepo šutirao sa dvadestak metara a lopta završila iza ledja Nenada Filipovića.

U 16. minutu šampion Srbije je udvostručio prednost, a gol je postigao Tavamba na asistenciju Djurdjevića.

Samo četiri minuta kasnije Partizan je praktično stavio tačku na prvi meč u novoj sezoni domaćeg šampionata. Marko Janković je prošao po desnoj strani, prvo je pokušao Djurdjević, njegov udarac je izblokiran a na odbijenu loptu je natrčao Pantić i poslao je u gol.

Djurdjević je posle toga upisao medju strelce. Igrao se 35. minut kada je posle asistencije Jankovića izbegao ofsajd, izašao ispred Filipovića i poslao mu loptu kroz noge za 4:0.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Mačva je imala u 23. minutu kada je udarac Predraga Jeremića zaustavio golman crno-belih Filip Kljajić.

Partizan je i na početku drugog poluvremena imao inicijativu ali je Mačva pretila i uspela je da postigne prvi gol u Super ligi.

Lazar Ćirković je u kaznenom prostoru oborio Ivana Obrovca a sudija Danilo Grujić je pokazao na penal. Siguran izvodjač penala bio je Lazarević u 59. minutu.

Dva minuta kasnije svoj debi u crno-belom dresu upisao je Sejduba Suma, najskuplje pojačanje u istoriji Partizana.

U nastavku meča Tavamba je ponovo bio u šansi, ali je loše šutirao. On se brzo ispravio u 68. minutu, kada je dobro reagovao na odbijenu loptu posle šuta Nemanje Miletića i sa desetak metara je poslao u mrežu.

Konačan rezultat postavio je Mihajlović u 85. minutu lepim lob udarcem, kada je prebacio golmana Mačve, posle dodavanja Tavambe.

U drugom kolu, narednog vikenda, Partizan će igrati u Beogradu protiv Javora, a Mačva će u Šapcu dočekati Zemun.

Pre toga, Partizan će u utorak igrati protiv Olimpijakosa, prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.