U trendu

Partizan ponovo nije pobedio, remi sa Radom

Fudbaleri Partizana odigrali su večeras na svovm terenu nerešeno protiv Rada 1:1, u odloženoj utakmici šestog kola Super lige Srbije, i tako i u trećoj uzastopnoj utakmici nisu uspeli da pobede.

Rad je poveo golom Nemanje Vidića u 20. minutu, a izjednačio je minut kasnije Valerij Božinov.

Posle treće uzastopne utakmice bez pobede Partizan je treći na tabeli sa 17 bodova, dok je Rad, treću uzastopnu utakmicu bez poraza i zauzima deveto mesto sa 13 bodova.

Igrači su na teren izašli u majicama „Ja volim Srbiju“, a pre utakmice intonirana je srpska himna.

Partizan je od početka krenuo ofanzivno, u četvrtom minutu pokušao je Andrija Živković, ali je šutirao preko gola. Tri minuta kasnije Rad je mogao da povede, kada je Nikola Đurić šutirao iskosa sa oko 12 metara preko gola.

Veliku priliku za gol propustio je Oumaru Abubakar u 11. minutu. Živković je „povukao“ kontranapad po levoj stani i dodao na desnu do Abubakara, ali se on nameštao na šut, što je iskoristio Đorđe Denić i blokirao njegov udarac.

Rad je poveo u 20. minutu, posle kornera Miloša Obradovića sa desne strane Vidić je na drugoj stativi bio najviši u skoku i poslao loptu u praznu mrežu, pošto je golman Živko Živković izleteo u prazno.

Minut kasnije Partizan je izjednačio. Posle velike gužve pred golom Rada loptu je na peterac glavom spustio jedan igrač gostiju, ona je došla do Božinova koji je poslao u mrežu. Šampion Srbije mogao je da povede u 29. minutu, ali se u gužvi u petercu nisu dobro snašli Božinov i Darko Brašanac.

Partizan je nakon toga preuzeo terensku inicijativu, pokušavao je preko Božinova i Abubakara, ali oni nisu bili uspešni. Dobru priliku domaći su propustili u 43. minutu, kada je Živković sa desne strane centrirao do Babovića, ali je on pred golom bio suviše iskosa i golman Miloš Budaković je odbranio.

Do kraja poluvremena Rad je pokušavao da ugrozi gol preko kontranapada, ali nije u tome uspeo.

Partizan je napadao od početka drugog dela igre, pokušao je Božinov, ali se nije dobro snašao. Bugarski fudbaler je zatim u 55. minutu posle centaršuta Aleksandra Subića sa pet metara pogodio prečku. U nastavku akcije pokušao je Babović, Obradović je blokirao, a lopta je došla ponovo do Božinova koji nije uspeo da je ubaci u mrežu.

Rad je zatim toga bio u prilici, pokušao je bivši igrač Partizana Borko Veselinović, ali je lopta pogodila Miroslava Vulićevića. Nakon toga igralo se uglavnom na polovini Rada, u 70. minutu Abubakar je bio u dobroj šansi, Babović mu je poslao loptu na peterac, ali je golman Rada ponovo dobro odbranio.

Ređali su se pokušaji fudbalera Partizana, ali domaći ništa nisu mogli da urade. Sa druge strane, Rad se branio i čekao kontranapade, a u 81. minutu iz voleja pokušao je Veselinović, ali je Živković uhvatio loptu.

Živković je u 87. minutu šutirao pored gola, a dva minuta kasnije mrežu je zatresao Ivan Šaponjić, ali je poništen zbog ofsajda. Do kraja utakmice fudbaleri Partizana su bezuspešno pokušavali da savladaju golmana Budakovića.

U narednom 11. kolu predstojećeg vikenda Partizan će igrati na gostujućem terenu protiv Voždovca, a Rad će biti domaćin Metalcu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar