U trendu

Partizan poražen na početku prolećnog dela Super lige

Fudbaleri Partizana porazom su počeli prolećni deo sezone, pošto su danas u gostima posle preokreta izgubili od OFK Beograda sa 2:1.

Crno-beli su ostali na četvrtom mestu tabele, sa 36 bodova, koliko ima i petoplasirana Vojvodina. Čukarički je treći sa 38, Voždovac drugi sa 40, a lider Crvena zvezda ima 65 bodova.

Novi trener Ivan Tomić debitovao je tako zvaničnim porazom, a navijači crno-belih dočekali su meč povicima „uprava napolje“. Jedan od najboljih napadača Partizana Umaru Abubakar nije bio u protokolu, a na stadionu na Vračaru nezvanično se moglo čuti da je odbio da igra.

Novi trener OFK Beograda Dragan Radojičić takodje je danas imao svoj takmičarski debi, ali je „romantičarima“ doneo prvu prvenstvenu pobedu posle četiri utakmice.

Partizan je poveo golom Darka Brašanca u 22. minutu, a OFK je preokrenuo za šest minuta u drugom poluvremenu. Vladimir Jovović doneo je izjednačenje u 57. minutu, a Marko Pavlovski je doneo pobedu domaćem timu.

OFK Beograd je bio opasniji u prvih 15 minuta utakmice, u tom periodu su pokušavali Daniel Avramovski i Zlatko Liščevic, ali bez uspeha. Prvu pravu šansu na utakmici Partizan je iskoristio.

Partizan je poveo u 22. minutu posle dobre solo akcije Brašanca. Ušao je u kazneni prostor ekipe s Karaburme, prevario dvojicu-trojicu igrača OFK Beograda i šutirao po zemlji sa desetak metara.

Do kraja prvih 45 minuta borba se vodila uglavnom na sredini terena, Partizan je imao više lopte u posedu, ali ne i šansi za gol.

Partizan je u prvom poluvremenu zatresao mrežu, ali gol opravdano nije priznat zbog faula nad golmanom OFK Beograda Stefanom Čupićem.

„Romantičari“ su najbolju šansu u prvom poluvremenu imali kada je Dragomir Vukobratović pokušao sa gotovo pola terana da pogodi prazan gol Partizana pošto je Filip Kljajić istrčao, ali je loptu negde na jedanaestercu zaustavio Marko Jovanović.

Drugo poluvreme pred oko 1.500 ljudi na Vračaru počelo je u sličnom stilu, sa igrom na sredini terena i bez mnogo dešavanja. To je trajalo sve do 57. minuta, kada je Komnen Andrić poslao lepu loptu kroz odbranu Partizana, a na nju je natrčao Jovović, izbio sam pred Kljajića i lako ga savladao sa oko 15 metara.

Već u 64. minutu OFK je napravio potpuni preokret. Miladin Stevanović je loše glavom izbacio loptu iz šesnaesterca gostiju, ona je došla pravo na nogu Marka Pavlovskog, koji je sa oko 17 metara pogodio za 2:1. Pavlovski je u igru ušao u 52. minutu.

Daniel Avramovski je u 71. minutu bio jako blizu da reši pitanje pobednika, ali je posle prodora po desnoj strani pogodio stativu. Partizan je posle nekoliko minuta imao dobru šansu, ali je Nemanja Mihajlović šutirao preko gola.

Partizan je do kraja meča pokušavao da izbegne poraz, ali njegovi pokušaji uglavnom kroz sredinu uglavnom nisu dali rezultat. OFK Beograd je pametnom igrom osvojio sva tri boda, ali je meč završio bez Bogdana Planića, koji je u 90. minutu dobio drugi žuti karton.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.