Partizan predstavio Evertona

Brazilski fudbaler Everton Luiz predstavljen je danas kao novi igrač Partizana, a sportski direktor tog kluba Ivica Iliev rekao je da je on nekoliko meseci bio želja uprave.

“Ne pamtim kada je neki stranac u klub iz Srbije došao na ovakav način. On je bio naša izrazita želja, pratili smo ga nekoliko meseci i silno smo želeli da ga dovedemo. Obično se igrači ovde dovode ‘rekla-kazala’ i slično, ali ovaj put to nije bio slučaj. Partizan je ovim transferom pokazao da je odlučan i da ne želi da puca u prazno”, rekao je Iliev novinarima na stadionu Partizana.

Everton, 27-godišnji zadnji vezni fudbaler, došao je iz švajcarskog Sent Galena, a sa crno-belima je potpisao ugovor na dve i po godine.

Iliev je naveo da je Everton primećen na snimku koji je klub dobio kako bi pogledao drugog igrača.

“Snimci deluju impresivno, ali kada ga gledate uživo, to deluje još impresivnije”, dodao je sportski direktor crno-belih.

Prema njegovim rečima, Everton će biti “motor ekipe”.

“Biće pravi motor ekipe, velika sila. Siguran sam da će doprineti našoj brzini, agresivnosti i borbenosti”, kazao je Iliev.

On nije želeo da odgovori koliko je klub platio Sent Galenu za transfer jer je, kako je rekao, to pitanje za generalnog direktora Miloša Vazuru.

“Mnogi ovde pričaju o novcu i mnogi su zvali, medju kojima su i brojni strani klubovi, da pitaju koliko smo platili i odakle Partizanu pare za njega. To u ovom trenutku nije bitno, Partizan želi da pošalje jasnu poruku da će da pravi veoma agresivan i borben tim za budućnost”, rekao je Iliev.

Everton je rekao da je srećan što je došao u veliki klub.

“Srećan sam što sam došao u ovaj veliki klub. Partizan ima bogatu istoriju i jedan je od najuspešnijih na ovim prostorima. Pre dolaska sam telefonom razgovarao sa Kleom i on mi je preneo dobre utiske, rekao mi je da je grad miran i da je sve super”, rekao je Everton na predstavljanju.

Everton će u Partizanu nositi dres sa brojem 25.

(Beta)

Ostavite komentar