U trendu

Partizan prvi finalista Kupa Koraća

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su večeras u polufinalu u Nišu pobedili ekipu FMP-a sa 83:71 (21:16, 18:20, 24:21, 20:14).

Partizan je do pobede vodio Džok Lendejl sa 18 poena, Vanja Marinković je ubacio poen manje, dok je Aleks Renfro utakmicu završio sa 13 poena. U poraženom timu najefikasniji je bio Stefan Pot sa 15 poena, Marko Jeremić je dodao 13, a Duop Rit 12 poena.

Partizan je od samog početka utakmice bio u prednosti, kontrolisao je rezultat i u nekoliko navrata je imao i dvocifrenu prednost. FMP je, medjutim, u finišu prvog poluvremena uspeo da smanji taj zaostatak na samo tri poena (39:36).

U trećoj četvrtini se rasplamsala borba na parketu Čaira. Poenima Jeremića, FMP je na startu treće deonice poveo prvi put na meču (41:39), ali su crno-beli nakon dve vezane trojke Marinkovića ponovo stekli dvocifrenu prednost (59:49).

Izabranici Andree Trinkijerija su u poslednju četvrtinu ušli sa plus šest i bez većih problema su sačuvali prednost za plasman u četvrto uzastopno finale Kupa Radivoja Koraća.

U drugom polufinalu sastaju se Crvena zvezda i Mega Bemaks.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.