U trendu

Partizan se porazom oprostio od Evrokupa

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Berlinu od Albe sa 74:97 (23:18, 11:29, 19:19, 21:31) u utakmici šestog, poslednjeg kola Top 16 faze Evrokupa.

Partizan, koji je u prošlom kolu ostao bez šanse za prolaz u Top 8 Evrokupa, takmičenje u Grupi E završio je sa dve pobede i četiri poraza. Na drugoj strani, Alba je još ranije obezbedila prvo mesto u grupi.  

Najefikasniji u redovima crno-belih bio je Vanja Marinković sa 18 poena, Džok Lendejl je dodao 11, Aleksej Nikolić deset, a Aleks Renfro osam poena.

Albu je do pete pobede u Top 16 fazi Evrokupa vodio Rokas Giedratis sa 19 poena, Nils Gifej je ubacio 17, a Martin Hermanson 12.

Partizan je dobro počeo meč i imao je prednost sve do polovine druge četvrtine kada je Alba, zahvaljujući greškama i izgubljenim loptama crno-belih, od rezultata 29:32 serijom 13:0 stigla do 42:32 i prve dvocifrene prednosti.

Izabranici Andree Trinkijerija su u nastavku meča prišli na minus dva, ali je Alba imala rešenje za igru Partizana i vrlo brzo je vratila ubedljivu prednost koja je na kraju iznosila i maksimalnih 23 poena razlike.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.