U trendu

Partizan slavio u Subotici

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Subotici Spartak sa 1:0 u trećem kolu i tako zadržali maksimalan učinak u Super ligi Srbije.

Jedini gol na utakmici postigao je Leandre Tavamba u 30. minutu.

Partizan se posle današnje pobede nalazi na deobi prve pozicije zajedno s ekipom Vojvodine, koja takodje ima maksimalan učinak iz tri meča, dok je Spartak upisao prvi poraz i sada je peti sa šest bodova.

Prvo poluvreme utakmice na stadionu u Subotici nije donelo mnogo uzbudjenja. Crno-beli imali su inicijativu, ali nisu ozbiljnije pretili golman Spartaka Milošu Ostojiću.

Ekipa Miroslava Djukića je ipak u 30. minutu stigla do prednosti i to posle lošeg ispucavanja Ostojića nakon gol-auta. On je loptu dobacio samo do Marka Jevtovića, koji je iz prve odigrao ka Tavambi, a ovaj je odmah prosledio loptu u mrežu Spartaka.

Crno-beli su umalo dva minuta kasnije poveli sa 2:0, ali se Tavamba spetljao u šesnaestercu Spartaka, iako je prethodno izgradio dobru poziciju i imao priliku da uputi šut.

U drugom delu meča krenulo se znatno otvorenije, Partizan je mogao do drugog gola, ali se Sejdubu Suma u 50. minutu kao i Tavamba posle vodećeg gola, spetljao u šesnaestercu i nije uputio šut ka golu Spartaka.

Spartak je u nastavku poluvremena imao inicijativu u nešto sporijem ritmu, ali nije ozbiljnije ugrozio gol Filipa Kljajića, dok su crno-beli 15 minuta pre kraja susreta mogli do još jednog gola, ali šut Uroša Djurdjevića iz slobodnog udarca samo je okrznuo stativu. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)