U trendu

Partizan u Podgorici: Novom pobedom do Grka

Odigraš dobro dve, dobiješ još četiri utakmice. Partizan je obezbedio dobru zalihu u prvom “poluvremenu” dvomeča protiv Budućnosti i večeras (20.45, Arena 1) bi na stadionu pod Goricom trebalo da obezbedi još minimum četiri evropska meča. Prednost od dva gola, a da pritom Kljajić nijednom nije vadio loptu iz mreže, deluje kao ogroman kapital, ali su Đukićevi izabranici, ipak, juče doputovali u glavni grad Crne Gore sa potrebnom dozom opreza i poštovanja prema rivalu.

– Imamo solidnu prednost, ali Partizan uvek ide na pobedu. Ima još 90 minuta da se igra, ništa nije završeno u prvom meču. Svi znamo da nas čeka teško gostovanje. Očekujemo da Budućnost napadne, jer ima negativan rezultat. Mi ćemo čekati šansu i trudićemo se da postignemo što pre gol – najavljuje napadač crno-belih Uroš Đurđević.

Ono što pored rezultatskog plusa iz Humske predstavlja veliku prednost srpskog šampiona jeste činjenica da će Leonardo biti spreman za svih 90 minuta i što je još važnije, njegovo nezadovoljstvo je konačno pod kontrolom. Na osnovu onoga što je poslednjih dana uvežbavano na treninzima, realno je da Leonardo-Tavamba ne bude jedina izmena u startnoj postavi, pošto bi Đuričković na levom boku mogao da zauzme mesto Nemanje Mihajlovića.

– Pokazali smo u prvom meču da smo kvalitetniji od Budućnosti, ali rivala respektujemo. Ne smemo da potcenimo protivnika nimalo, jer to onda može da se okrene protiv nas. Idemo u Crnu Goru spremni i na pobedu – rekao je Mihajlović, koji praktično predstavlja jedinu Đukićevu dilemu pred večerašnji duel.

Dodatni razlog za optimizam pristalicama Partizana daje način na koji funkcioniše odbrana. Bedem pred golom Kljajića u drugom delu prošle sezone nijednom rivalu nije dozvolio da na utakmici dva puta zatrese mrežu, a Budućnost je u prvom meču delovala potpuno bezopasno.

– Očekivanja su pozitivna, imamo dobar rezultat. Znamo šta nas čeka i želimo da privedemo dvomeč kraju. Budućnost vidi svoju šansu i sigurno se neće predati. Mi smo tu da im ne dozvolimo da polete i da pomisle da mogu u treće kolo – jasan je član standardne defanzivne četvorke Partizana Nemanja Miletić.

Za razliku od utakmice u Humskoj, vreme u Podgorici večeras neće biti neprijatelj fudbala, s obzirom na to da je najavljena najviša dnevna temperatura od 33 stepena. Pakleno može da bude samo na tribinama, pošto je stadion rasprodat još u nedelju u popodnevnim časovima. Olimpijakos čeka. Partizan ili Budućnost? Grci su uveliko započeli pripremanje puta za Beograd, a na Đukićevim pulenima je da im dokažu da nisu pogrešili.

Za razliku od prvog meča kada je utakmicu ispratio iz lože na istočnoj tribini stadiona, mladi napadač Đorđe Jovanović će u Podgorici biti jedna od opcija Miroslava Đukića.

– Ništa nismo završili, osim prvog dela posla. Ako budemo ponovili igru iz Beograda, mislim da će biti dovoljno za prolaz. Očekujem da će Budućnost biti malo agresivnija, jer mora da juri rezultat – rekao je Jovanović, a prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.