U trendu

Partizan u Tel Avivu poražen od Makabija

Košarkaši Partizana poraženi su večeras u gostima od Makabija 81:90 (13:24, 26:22, 14:18, 28:26), u meču 18. kola Evrolige.

Najbolji kod Partizana bili su Kevin Panter sa 22 i Dante Eksum sa 17 poena. Zek Ledej je upisao 15 poena i devet skokova.

Makabi su do pobede predvodili Lorenco Braun sa 21 i Bonzi Kolson sa 19 poena.

Partizan je na 11. mestu sa skorom od osam pobeda i 10 poraza, a Makabi je na osmoj poziciji sa 10 pobeda i osam poraza.

U narednom kolu, Partizan će dočekati Baskoniju, dok Makabi gostuje Panatanaikosu.

Makabi je dosta bolje započeo utakmicu, i serijom od 12:0 ušao u meč. Prve poene za Partizan postigao je Zek Ledej u petom minhutu prve deonice.

Do maksimalne prednosti Makabi je stigao u osmom minutu posle prodora Lorenca Brauna (22:9). Partizan nije uspeo da se adptira na igru domaćina i na prvu pauzu je otišao sa dvocifrenim zaostatkom (24:13).

U nekoliko navrata Makabi je u drugoj četvrtini mogao da se odlepi i na ubedljiviju prednost, ali je Partizan uspeo da ostane u meču poenima raspoloženog kapitene Kevina Pantera.

Crno-beli su uspeli da krajem druge deonice zaustave nalete Makabija, i uz nekoliko promašenih otvorenih šuteva domaćina smanje razliku na sedam poena (39:46) i na poluvreme odu sa jednocifrenim zaostatkom.

Najbolji kod Partizana u prvom delu bili su Kevin Panter sa 12 i Zek Ledej sa 10 poena. Kod Makabija najefikasniji je bio Bonzi Kolson sa 15 poena.

U trećoj četvrtini vidjena je revija promašaja na obe strane. Makabi se bolje snašao u lošoj napadačkoj igri oba tima, i uspeo da se vrati na dvocifrenu razliku.

U polednju deonicu Makibi je ušao sa plus 11, a da prednost domaćina ne bude ubedljivija zašluan je bio Dante Eksum, jedini raspoloženi igrač Partizana u trećoj deonici.

Partizan je u poslednjoj deonici uspevao u nekoliko navrata da stigne do šest poena zaostatka, ali je Makabi  zadržao koncentraciju, odbio nalete crno-belih i priveo sigurno meč kraju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar