U trendu

Partizan ubedljivo pobedio Jagodinu

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu Jagodinu sa 6:0 u utakmici drugog kola Super lige Srbije.
Golove za crno-bele postigli su Valerij Božinov u 12. i 13. minutu, Andrija Živković u 15. i Nikola Ninković u 48 i Ivan Šaponjić u 71. i 80.

Partizanu je ovo druga pobeda u šampionatu Srbije, te se tako nalazi na deobi prvog mesta sa Javorom, dok je Jagodina, poslednja, 16. bez bodova. 

Pitanje pobednika na danasnjem meču reseno je posle 15 minuta igre, odnosno u razmaku od 12. do 15. minuta kada su Valerij Božinov dva puta i Andrija Zivković zatresli mrežu Đorđa Nikolića.

Prvo je Nikola Ninković oboren u šesnaestercu gostiju, sudija Robert Kiš Čepegi je pokazao na penal, a siguran sa bele tačke u 12. minutu bio je Božinov.

Isti igrač je samo minut kasnije iskoristio dobar centaršut Nemanje Petrovića sa leve strane i glavom savladao golmana Jagodine.

Nalet Partizana završio je Živković u 15. minutu. On je lepo prošao sa desne strane u sredinu, prevario nekoliko igrača gostiju i poslao loptu iza leđa Nikolića.

Do kraja prvog poluvremena Partizan je mogao i do ubedljivije prednosti, posto su dobre prilike imali Saša Ilić i Saša Lukić.

Jagodinci nisu opasnije ugrozili gol šampiona Srbije u prvih 45 minuta.

Partizan je i drugo poluvreme počeo kao prvo i već u 50. minutu stigao do novog gola. Živković je prošao po desnoj strani, poslao povratnu loptu do Ninkovića koji je šutirao iz prve i poslao loptu pod prečku Jagodinaca.

Posle gola, Ninković je imao još dve dobre šanse, prvo je šutirao malo preko gola, a potom je i lobovao golmana Jagodine, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Do novog gola čekalo se do 71. minuta. Šaponjić, koji je u igru ušao samo nekoliko minuta ranije, primio je loptu na desnoj strani, nije bio u idealnoj poziciji, ali se ipak odlučio na šut i nije pogrešio pošto je na semaforu pisalo 5:0.

Devet minuta kasnije omladinski reprezentativac Srbije se ponovo upisao u strelce. Nikola Trujić, koji je takođe ušao u igru u drugom poluvremenu je prošao po levoj strani, odlično centrirao, a Šaponjić je efektno savladao golmana Nikolića za ubedljivih 6:0.

Fudbaleri Jagodine su tek s vremena na vreme prelazili centar, bili su potpuno bezopasni.

Utakmica na stadionu Partizana odigrana je pred oko 4.000 navijača po veoma toplom vremenu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.