najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Partizan ugostio Despota Lazića na utakmici protiv Steaue

Fudbalski klub Partizan na utakmici protiv Steaue u kvalifkacijama za Ligu šampiona ugostio je osmogodišnjeg Despota Lazića, čija je životna priča proteklih dana rasplakala i digla na noge čitavu Srbiju.

Despot Lazić iz Bajine Bašte, jedan je od 20 mališana u Srbiji koji boluje od neizlečive i retke genetske bolesti koju karakteriše jak bol pri svakom dodiru zbog preterane osetljivosti kože.

“Kada smo čuli životnu priču malog Despota odmah smo kontaktirali njegovu majku Sofiju sa željom da Despot sa svojom porodicom bude gost Partizana na utakmici protiv rumunske Steaue”, rekla je direktorka marketinga FK Partizan Snežana Filipović.

Despot od rođenja prati bulozna epidermoliza, teška, retka i neizleciva bolest kože u medicini poznata kao deca leptiri. Čelo, obrazi, nos, uši, grudi, stomak, leđa, ruke, noge, tabani – svaki deo tela prekriven je plikovima, modricama, otvorenim ranama. Koža mu zbog nedostatka proteina enzim 7 spada na sam dodir.

“Zbog same prirode bolesti sve do utorka uveče nismo znali da li će Despot moći da dođe na stadion, pa nam je bilo puno srce kada nam je porodica javila da su krenuli put Beograda”, kaže Filipovićeva.

Ona je dodala da Partizan u kontinuitetu sprovodi humanitarne akcije i akcije pomoći.

“Životna prica Despota Lazića je rasplakala čitavu Srbiji i zato smo zbog svih navijača crno-belog tima želeli da na ovaj način javno damo svoju podršku kako bi znali da smo mi uvek tu za njih, kao i za sve kojima je pomoć neophodna. Naši gosti su sinoć bila i deca iz ustanova Moša Pijade, Drinka, Jusa, kao i osobe sa invaliditetom sportskog udruženja “Vožd Beograd”, zaključila je direktorka crno-belih.

Uz dres sa potpisima igrača, sezonsku kartu, kao i punu sportsku torbu poklona iz crno-belog butika, kao i karte za utakmicu, porodica Lazić nije krila oduševljenje.

“Ne možemo da objasnimo kakva je ovo sreća za nas. Mnogi su zvali, slali pomoć i donosili dresove. Ipak ovo je nešto posebno jer smo Despota doveli u njegov voljeni klub. Devojke iz marketinga su imale puno razumevanje za našu situaciji i ostavile su nam otvoreno da sve otkažemo u minut do dvanest. Nismo znali da li će Despot izdržati da ostane na utakmici ili ne. Na ovaj način Despotu pomažete u njegovom ozdravljenju”, ističe Despotova majka Sofija Lazić.

Mališan iz Bajine Bašte je uz obilazak trofejne sale FK Partizan, poklone i pozdrave igrača, ostvario svoj san da njegov tim pobedi.

“Volim sve igrače, nikoga ne bih izdvajao, samo da Partizan pobedi”, izjavio je Despot.

FK Partizan sa stručnim štabom, igračima i zaposlenima u klubu uputiće i medicinsku pomoc porodici Lazić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike