U trendu

Partizan veruje u čudo protiv Olimpijakosa

Partizanu je na Sv. Iliju potrebna „grmljavina” iz svih oružja da bi posle beogradskog minusa (1:3) zagospodario Akropoljem i ulaznicom za plej-of Lige šampiona u fudbalu. Trijumfom nad velikim Olimpijakosom bi izvajao mesto među fudbalskim „zevsovima”.

– U Atinu smo došli s nadom, nikako s belom zastavom. Najbitnije: da ne počnemo od trećeg gola, već od prvog. Pokušaćemo da pobedimo velikog protivnika – hrabro poručuje trener „crno-belih” Miroslav Đukić. – Olimpijakos je favorit, nema sumnje. Opterećenje je, stoga, na njegovoj strani, a mi hoćemo da pokažemo da vredimo. Recept za slavlje je prvo poluvreme iz Humske, kad smo dominirali, pritiskali protivnika. Naravno, protiv velikog rivala ne smeju da nam se potkradaju greške, jer smo zbog toga surovo kažnjeni.

Aber iz Pireja: Olimpijakos će igrati u još jačem sastavu nego na Topčiderskom brdu.

– S druge strane, tri-četiri igrača zaslužna za trijumf moraće napolje…

Dodatni hendikep za „crno-bele” – Leonardo nije krenuo na put.

– Ima problem s mišićima.

Prvih 11 već se nameće…

– Partizan je velika ekipa, s kvalitetnim fondom igrača. Eto, Suma je svakim danom sve bolji, prirodna je zamena za Leonarda. Spreman je za poluvreme.

Čvrstinu veznom redu, preko potrebnu prošlog utorka, mogao bi da donese – Marko Jevtović.

– On je imao problem s kolenom. Preventivno je pre vremena napustio meč s Javorom, ali – sada je potpuno spreman.

Đukić je, stiče se utisak, oran da ponovo komanduje totalnu ofanzivu!

– Moramo napadački, ali ne smemo ni grlom u jagode. Olimpijakos će probati što pre da reši pitanje pobednika. Ali, ako se ne veruje u čudo ono neće ni da se dogodi – zaključio je Miroslav Đukić „elaboraciju puta ka uspehu”, u predvečerje novog duela sa Olimpijakosom.

Marko Jevtović slovi kao potencijalno iznenađenje u timu Miroslava Đukića večeras u Pireju. Partizanu je neophodna defanzivna čvrstina, korpulentni vezista je idealna ličnost da obezbedi prilaze Kljajićevom golu i stavi katanac na kontranapade Olimpijakosa. Stručnjaci se slažu da je pre osam dana nedostajao protiv grčkih „crveno-belih”?

– Falilo nam je iskustvo. Na ovom nivou takmičenja ne praštaju se greške. Grci imaju odličan vezni red. Ističe se Ođiđa Ofoe – ističe Jevtović.

Leandre Tavamba retko postiže golove (doduše, ovog leta više nego proletos – 3:2!), ali to čini u najvažnijim utakmicama u sezoni: pogodio je protiv Crvene zvezde na „Marakani” i Olimpijakosa u Beogradu:

– Imam više prostora nego u prošloj sezoni. Očekujem da ova, s novim trenerom i starim igračima, bude još bolja. Teško je pričati o čudu protiv Olimpijakosa. Utakmica će da bude otvorena, kao prva, probaćemo da se kvalifikujemo. Znamo gde smo grešili u Beogradu i trudićemo se da nam se to ne dešava.

Pojačanje Partizana Sejduba Suma, Tavambin drug iz Slovačke, kaže:

– Nije još gotovo. Ostalo je još 90 minuta. Svi želimo da igramo u Ligi šampiona.

Miroslav Vulićević večeras protiv Olimpijakosa u Atini s kapitenskom trakom povešće Partizan ka čudu. Pre dve godine je upravo on zatresao mrežu Steaue u Bukureštu i približio „crno-bele” evropskom kremu:

– Odigrali smo dobro protiv Olimpijakosa u Beogradu, ali primili smo tri gola. Plod neiskustva ili dosta mladih igrača što su Grci, s velikim individualnim sposobnostima, znali da kazne. Ipak, svašta može da se desi. Posle prvog poluvremena u Beogradu mnogi su mislili da ćemo da prelomimo meč u našu korist, diktirali smo ritam, ali… Sada smo bolje upoznali Olimpijakos, ima i on mane.

Sudi Španac Estrada

Stadion: „Jorgos Karaiskakis”. Mesta: 32.115. Sudija: Estrada (Španija). Početak: 20,45 č.

OLIMPIJAKOS: Kapino – Figeiras, Recos, Vuković, Kutris – Romao, Ođiđa-Ofoe – Fortunis, Marin, Karsela – Ben. Trener: Hasi.

PARTIZAN: Kljajić – Vulićević, Ćirković, Ostojić, N. G. Miletić – Everton, Jevtović – Janković, Tavamba, Pantić – Đurđević. Trener: Đukić.

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.