U trendu

Partizan: Vučić čovek sporta,prijatelji se u nevolji poznaju

FK Partizan izdao je saopštenje u kojem je naveo da je premijer Srbije Aleksandar Vučić prijatelj kluba i uopšte sporta i da veoma cene što je crno-belima u mnogome pomogao oko nastupa u UEFA takmičenju sledeće sezone.

Partizan se oglasio posle apela generalnog direktora kluba Miloša Vazure da navijači crno-belih ne vređaju premijera Vučića.

„Premijer Srbije i izabrani predsednik je reprezent državnog jedinstva i personifikacija demokratske tekovine da poštujemo izbor i volju većine nas. Međutim, imamo sreću da je on i čovek sporta. Vlada Republike Srbije i njen premijer, Aleksandar Vučić, svakodnevno predano i marljivo pomažu sport u ovoj zemlji. Srbija je ponosni domaćin vaterpolo, košarkaških, futsal i atletskih prvenstava, naši olimpijci su nadmašili sve rekorde u broju medalja na takmičenjima, grade se novi sportski objekti, a sportski radnici imaju razloga da sa optimizmom gledaju u budućnost sporta u Srbiji“, navodi se u saopštenju na sajtu kluba.

Iz Humske ističu da Partizan prepoznaje i vrednuje koliko je lično Aleksandar Vučić imao razumevanja kada se vojevala bitka sa organima UEFA da bi navijači crno-belih ovog leta i jeseni gledali evropski fudbal u Beogradu.

„Ta pomoć bila je presudna. Istina je jedna i nedeljiva. Prijatelji se, znamo, u nevolji prepoznaju. A on je prijatelj sporta. FK Partizan prepoznaje i vrednuje kakvog partnera ima u Vladi Republike Srbije u svakodnevnim, manje oku javnosti vidljivim, bitkama. Uz to razumevanje i podršku, mi te bitke dobijamo. Na dobrobit sporta u celini, jer Aleksandar Vučić vrlo dobro oseća da je državno jedinstvo snaga ove zemlje“.

Partizan je, kako se navodi, u svojoj, više od sedam decenija dugoj tradiciji, odlikovala tolerancija, trpeljivost i iskrena ljubav njegovih navijača prema klubu.

„Za naš klub su oduvek navijali oni koji znaju reči čika Duška Radovića da se za druge navija a Partizan voli. Partizan se voli i kada je teško, jer nije uvek lako, ali je uvek lepo biti navijač ovog slavnog kluba. Partizan, zato, prepoznaje i vrednuje svaku dobru nameru, gest i sportsku volju koja čini da naš klub živi i bori se na fudbalskom terenu“.

Dalje se naglašava da su trener Marko Nikolić i fudbaleri Partizana zaslužili na terenu da budu na dohvat titule i da to ne sme da se prolije.

„Junaštvo je, kaže Marko Miljanov, sebe odbraniti od drugog, a čojstvo drugoga odbraniti od sebe. Navijači Partizana, uvereni smo, znaju i za čojstvo i junaštvo. Navijajmo u nedelju za naše junake ovog doba, ostavimo po strani sve drugo, osim crno-belo u srcu. Tom sinergijom ljubavi i podrške, tako svojstvenom Partizanu, bićemo šampioni. A dva šampiona će umeti da se cene“, zaključuju crno-beli.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike