U trendu

Patrik Rafter

Patrik Rafter (Patrick Rafter) rođen je 28. decembra 1972. godine u Kvinslendu, u Australiji. Potiče iz imućne porodice, a tenisom je počeo da se bavi sa samo pet godina.

S obzirom na to da su roditelji mogli da mu priušte najbolje trenere, mali Patrik je veoma brzo napredovao. Osvojio je nekoliko juniorskih nacionalnih turnira u Australiji, koja inače ima prilično dobre tenisere. Profesionalac je postao sa 18 godina. Vrlo je uspešan u ovom sportu i gotovo od početka profesionalne karijere nalazi se u vrhu lista tenisera.

Najveći uspeh Patrika Raftera bilo je prvo mesto na WTA listi, ali je ovu poziciju zadržao veoma kratko. U dublu je manje uspešan i najveći uspeh mu je 13. mesto na svetskoj listi dublova.

Više mu odgovaraju tereni sa tvrdom podlogom, što je karakteristično za većinu australijskih tenisera, a vidi se i po njegovim rezultatima postizanim tokom karijere. Osvojio je nekoliko Grand Slam turnira i svake godine zarađuje visoke sume novca. Najuspešnija njegova godina bila je 2000, kada je zaradio preko deset miliona dolara. Rafterov sponzor, Reebok, angažovao ga je za snimanje nekoliko reklama za svoje proizvode.

Hobiji su mu pecanje i golf. Oženjen je i živi sa porodicom u Melburnu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.