U trendu

Paunović menja Milinkovića na klupi Partizana?

Aktuelni fudbalski prvak Srbije, beogradski Partizan, na pragu je dogovora da Veljko Paunović preuzme mesto šefa stručnog štaba od Zorana Milinkovića, prenose Večernje novosti.

Prema saznanjima tog lista, talentovani stručnjak preuzeo bi ekipu crno-belih na kraju polusezone.

Prošle nedelje ugledni španski sportski dnevnik Marka preneo je da se Paunović nalazi na vrhu liste kandidata za trenera drugoligaša Almerije, a Novosti tvrde da je on odbio tu ponudu navodno zbog toga što ga očekuje posao u Partizanu.

Aktuelni trener crno-belih Milinković uspešno vodi ekipu u Ligi Evrope, ali niže neuspehe u nacionalnoj Superligi.

Tridesetosmogodišnji Paunović bivši je igrač Partizana i u trenerskoj karijeri nikada nije vodio nijedan klub, ali je postigao fantastičan uspeh na klupi omladinske reprezentacije Srbije, koju je u junu na Novom Zelandu predvodio do osvajanja titule prvaka sveta.

Partizan je trenutno četvrtoplasirani na tabeli Superlige Srbije sa 12 bodova zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom.

Prema trenutnoj situaciji, Paunovićevi osnovni zadaci bili bi selekcija i priprema tima za letnje izazove.

„Imajući u vidu ogroman bodovni zaostatak za Crvenom zvezdom u slučaju da tako bude i kada se spusti jesenja zavesa, jasno je da će primarno biti uigravanje tima za letnje izazove u Evropi. Takođe, šest osvojenih bodova od isto toliko mogućih u dosadašnjem takmičenju u grupi Lige Evrope ostavlja nadu da bi „valjak“ mogao i do proleća na međunarodnoj sceni, što je Paunoviću svakako dodatna prilika za dokazivanje u Humskoj“.

(Tanjug)

Priključite se diskusiji o FK Partizan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar