U trendu

Pavlović het-trikom doneo pobedu Čukaričkom protiv Borca

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su danas na svom terenu Borac iz Čačka sa 3:1 u prvoj utakmici 31. kola, kojom je počeo plej-of Super lige Srbije.

Junak trijumfa Čukaričkog bio je Andrija Pavlović, koji je dao tri gola. On je svoj tim do prednosti doveo u 17. minutu, a u 31. je povisio na 2:0, da bi Srdjan Vujaklija u 38. smanjio zaostatak Borca na 2:1. Pavlović je het-trik kompletirao u 61. minutu.

Čukarički se današnjom pobedom osamostalio na drugom mestu Super lige sa 30 bodova, tri više od Partizana, koji svoj meč 31. kola igra sutra na stadionu „Rajko Mitić“ protiv lidera šampionata Crvene zvezde. Borac je četvrti sa 23 boda.

Izuzetno zanimljivoj utakmici na Banovom brdu prisustvovalo je oko 800 gledalaca.

Borac je prvi pripretio u 12. minutu. Lazar Jovanović je osvojio loptu na sredini terena i pokrenuo brzu akciju svog tima, te je na levom boku proigrao Vujakliju, koji je krenuo ka šesnaestercu i šutirao sa oko 15 metara, ali je golman Čukaričkog Nemanja Stevanović bio dobro postavljen i odbranio je udarac najboljeg strelca čačanskog tima.

Posle 15 minuta igre na Banovom brdu domaćin je preuzeo inicijativu, a već u 17. je stigao do prednosti. Petar Bojić i Andrija Pavlović su na desnom boku nakon duplog pasa izbacili trojicu defanzivaca Borca, da bi Pavlović sa oko 15 metara šutirao, ali je loše je zahvatio loptu, koja je ipak, uz mnogo sreće, prošla ispod ruke golmana Borca Vladimira Bajića.

Nastavio je Čukarički da pritiska rivala, a Pavlović je u 31. minutu duplirao prednost, pošto je u petercu prihvatio centaršut Stefana Živkovića s leve strane i šutirao snažno pod prečku gola Borca.

Borac je do poluvremena uspeo da smanji zaostatak preko Vujaklije u 38. minutu. On je pokupio jednu odbijenu loptu nakon zbrke u petercu Čukaričkog, te je udarcem u donji desni ugao savladao Stevanovića.

Nije bilo mnogo uzbudjenja u uvodnim minutima drugog poluvremena, bitka se vodila uglavnom na sredini terena, a onda je Čukarički u 61. minutu stigao do trećeg gola.

Posle jednog kontranapada domaćina Bojić je centrirao s desne strane, ali u kaznenom prostoru nije pronašao nikoga od saigrača, a lopta je došla do Milorada Balabanovića, ipak defanzivac Borca nije bio oprezan pa mu je loptu oduzeo Saša Jovanović.

On je loptu odmah dodao do Obenga Regana na peterac, koji je šutirao iz prve, ali je pogodio jednog odbrambenog igrača Borca, a lopta se potom odbila do Pavlovića na gol liniji, pa je napdač Čukarčkog na kraju samo „ćušnuo“ loptu za 3:1.

Do kraja meča Borac je imao inicijativu, ali Čačani pored udaraca sa velike udaljenosti nisu ozbiljnije uspeli da priprete golmanu Čukaričkog Nemanji Stevanoviću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar