U trendu

Pavlović: Verujem da imamo kvalitet da se plasiramo na SP

Fudbalski reprezentativac Srbije Andrija Pavlović rekao je danas da veruje da njegova ekipa ima kvalitet da se plasira na Svetsko prvenstvo u Rusiji i da je važno da na pravi način započne kvalifikacije.

„Ovo je novi početak za nas, okupili smo se, mislim da imamo lepu perspektivu i atmosferu. Neće biti lako, ekipe u našoj grupi su se dobro pokazale na Evropskom prvenstvu, ali verujem u naš tim. Mislim da imamo kvalitet da prodjemo grupu, da ne mislim, ne bih bio ovde. Mnogo nam znači podrška publike, pogotovo što počinjemo novo poglavlje u ovoj godini. To je jedna od ključnih stvari“, rekao je Pavlović novinarima u Staroj Pazovi.

Fudbaleri Srbije će u ponedeljak od 20.45 na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu igrati protiv Irske, na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

„Mnogo je važan način na koji otvaraš svako takmičenje. Igramo na domaćem terenu, imamo dobru šansu da otvorimo kvalifikacije kako treba i uz podršku publike krenemo pravim putem ka Rusiji“, rekao je fudbaler Kopenhagena.

Upitan da li za njega ima mesta u timu, Pavlović je odgovorio: „Čim sam ovde, mislim da ima mesta za mene“.

„Sve je na selektoru, zadovoljstvo mi je da svaki put dodjem na okupljanje. Selektor će odlučiti, a biću raspoložen da odigram sve što od mene bude zahtevao“, naveo je Pavlović.

On je na konstataciju o lošem učinku napadača u svojim klubovima, rekao da će se ekipa posvetiti pre svega taktičkom delu.

„Oni igraju na brze kontranapade, moramo da pronadjemo rešenje kako da probijemo njihov čvrst blok, a siguran sam da hoćemo“, rekao je Pavlović.

Reprezentativac Jagoš Vuković rekao je da ekipa spremno dočekuje utakmicu i da sumnja da će Irska napasti u Beogradu.

Fudbaler Genta Stefan Mitrović istakao je da ekipa odlično radi i da spremno mora da dočeka utakmicu u ponedeljak.

„Tim je spreman psihički i taktički. U prijateljskim utakmicama se video izuzetan pomak u našoj igri. Veoma je važno da navijači stanu iz nas, ovo je veoma važan ciklus utakmica i moramo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Važno je da smo dobro analizirali protivnika“, rekao je on.

Upitan da li je na napadačima veliki pritisak, Mitrović je rekao da cela ekipa mora da pomogne kako bi napadači dobili više šansi.

„Pritisak nije samo na njima, nego na svima. Ne mogu oni sami, svi zajedno moramo da pomognemo napadačima da udju u šanse. Poznato je šta selektor zahteva. I ranije smo vanprosečno radili na treninzima, ali imam utisak da se sada konkretnije radi na stvarima koje zahteva utakmica. To će nam pomoći da spremno dočekamo protivnika. Ekipa se prilagodila novom sistemu igre, odlično se radi presing, što je najvažnije“, rekao je Mitrović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar