U trendu

Pelegrini kritikovao Real posle otpuĆĄtanja Benitesa

Trener fudbalera Mančester sitija Manuel Pelegrini kritikovao je danas Real Madrid zbog navike da menja trenere, posle otpuơtanja Rafaela Benitesa.

Uprava Reala je sinoć, posle samo sedam meseci, otpustila Benitesa zbog loơih rezultata i na njegovo mesto postavila je bivơeg francuskog reprezentativca Zinedina Zidana, koji je do sada predvodio drugi tim Real Madrida.

Pelegrini je u sezoni 2009-2010 bio trener Reala, ali je otpuĆĄten i na njegovo mesto doveden je Ćœoze Morinjo.

„Barem sam zavrĆĄio godinu u Realu. Od početka sam znao da neću ostati i drugu godinu. Bilo je vaĆŸnih razlika sa predsednikom, ali to nije čudno kada vidite ĆĄta se deĆĄavalo u Real Madridu u poslednjih pet ili ĆĄest godina“, rekao je Pelegrini, preneli su britanski mediji.

„Ćœao mi je Rafe Benitesa poĆĄto mislim da je on trener koji zasluĆŸuje poĆĄtovanje, ali to nije strano u Real Madridu“, dodao je 62-godiĆĄnji čileanski trener.

Britanski mediji su prethodnih nedelja spekulisali da će Pelegrini otići iz Mančester sitija. Te spekulacije danas su pojačane, posle izjave trenera Bajerna iz Minhena Pepa Gvardiole da nije produĆŸio ugovor sa nemačkim klubom poĆĄto bi ĆŸeleo da radi u Premijer ligi sledeće sezone.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.