U trendu

Penić: Sportski savez Beograda vratio ugled

BEOGRAD – Generalni sekretar Sportskog saveza Beograda (ŠAB) Nikola Penić izjavio je da ta organizacija ima sve bolju saradnju sa klubovima i poručio da je poboljšanje infrastrukture prioritet za naredni period.

„Beograd ima 17 opština, od toga 16 ima svoj sportski savez. Nema ga samo najveća beogradska opština, Novi Beograd, ali verujem da ćemo i to uskoro rešiti na opšte zadovoljstvo svih sportskih klubova na teritoriji pomenute opštine. Svaka opština ima po nekoliko stotina klubova koji moraju da se okupe oko svog lokalnog sportskog saveza, a akcenat ce biti na poboljšanju infrastrukture ukupnog clanstva organizacije. Sportski savez Beograda je vratio svoj ugled i bitan smo faktor u funkcionisanju celokupnog sporta“, istakao je Penic.

On je najavio i održavanja malih Sajmova sporta u svakoj opštini.

„Bila bi to manifestacija na kojoj bi se družili celnici opština sa predstavnicima klubova, sportistima, sportskim radnicima, ali svi zajedno pre toga sa posetiocima sajma. Tu bi klubovi iz brojnih sportskih grana predstavili svoje discipline, a deca bi dobila mogucnost da izaberu svoju sportsku buducnost. Organizacijom Opštinskih sajmova sporta ucinicemo svoje postojanje vidljivijim i na taj nacin približiti gradanima mogucnost da se na opštini gde žive bave sportskim aktivnostima“.

Penić je posebno naglasio sjajnu saradnju sa predsednikom Draganom Tomaševićem u sferi edukacije sportskih stručnjaka i gradskom sekretarkom za sport Draganom Pešić.

„Dragana je bila vrhunski sportista i lako shvata naše ideje. Podrška nije samo deklarativna, jasna je i konkretna. Pripremamo izradu monografije o najvećim uspesima sportista iz beogradskih klubova koji su u poslednjih 100 godina osvajali medalje na evropskim, svetskim prvenstvima kao i Olimpijskim igrama. Takođe, u pomenutoj monografiji naći se se informacije o beogradskim klubovima koji su osvajala evropske i svetske kupove, dok će treće poglavlje činiti sva velika međunarodna takmičenja čiji je domaćin bio Beograd. Sistematizacija ove vrste podataka kapitalna je za čitav beogradski sport“, poručio je Penić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.