U trendu

Pep Gvardiola – genije ili uništavač igrača?

Pep Gvardiola preuzeo je Mančester Siti i zamenio Manuela Pelegrinija. I odmah je uveo neke novitete. Aleksandra Kolarova je počeo da koristi na štoperskoj poziciji, a Džoa Harta poslao u zaborav. Šta se tu zapravo krije?

Španac je na glasu kao revolucionaran trener. Pa opet, većina se ne slaže sa njegovim odlukama i načinom na koji radi.

Neko će reći: „Pa to bih i ja mogao sa timom koji je vodio.“ Probao je i Rafael Benitez da vodi Real pa gde je završio. Stvar je u tome da Gvardiolin stil igre zahteva igrače top klase. To je jedina istina.

– Anćeloti je ipak bliskiji sa igračima. Pep je pomalo bio u svom svetu. Ceo dan je razmišljao samo kako može da pomeri igrače u određenoj situaciji utakmice dva ili tri metra kako bi pronašao savršeno rešenje. To je bilo pozitivno ludo – Tomas Miler je izneo svoje mišljenje o Gvardioli.

Postoji i druga strana medalje, a to su fudbaleri na koje Pep više ne računa. Neki nisu zaslužili takav odnos, neki možda i jesu, ali postavlja se pitanje šta je značio njegov tretman prema pojedincima.

Gde god da je došao, Pep je uveo revoluciju. I činjenica je da je otpisivao velika imena, a uspesi su ostajali. Pep ima visokih 74,5 posto pobeda, 15,3 posto remija i samo 10,2 posto poraza. Ko se može pohvaliti takvim umećem?

Jedno je sigurno, a to je da će se u bližoj budućnosti govoriti o Pepu kao čoveku koji je promenio fudbal, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar